Vasárnapi programajánló

Vágólapra másolva!
Ma este, pontosabban kora reggel bezár az ideiglenes városállam. A Fesztiválköztársaság idén is sztár-DJ-vel és látványcirkusszal búcsúzik. 
Vágólapra másolva!

A Pop-Rock Nagyszínpadon kora délután a Triggerfinger kezd. Ők leginkább a Queens of the Stone Age-hez hasonlíthatók. A mai koncert pedig egy lemezbemutató lesz, tizenkét új szerzeményből álló albumukkal, az áprilisban megjelent By Absence of the Sunnal érkeznek.

Majd az Inside In/Inside Out albumukkal világszerte népszerűvé vált The Kooks folytatja a műsort. Igaz, hogy azóta két másik lemezük is megjelent, de ez négyszeres platinalemez lett az Egyesült Királyságban, világszerte pedig két millió példányt adtak el belőle, sőt a lemez megjelenésének évében a zenekar megkapta a legjobb brit, illetve ír bandának járó díjat az MTV Europe Music Awards-on. Márciusban új single-lel jelentkeztek, amely minden bizonnyal már készülő negyedik stúdióalbumuk megjelenését készíti elő.

Majd 100 ezer szerpentint szétdobálva készülhet a nagyszínpad közönsége az Outkast koncertjére. Amerika legsikeresebb és legnépszerűbb hip-hop bandája. Antwan 'Big Boi' Patton és André 'André 3000' Benjamin világraszóló sikereket értek el: halhatatlan hip-hop slágereket írtak, több mint huszonötmillió lemezt adtak el és számos szakmai díjat nyertek, köztük hat Grammy-t.

Végül a Guiness-rekorder Calvin Harris zárja be a Fesztiválköztársaság kapuit. '18 Months' című albumával sikerült megdöntenie Michael Jackson Guiness rekordját, ugyanis egyetlen lemezről nyolc száma vezette a brit slágerlistát. Harris jelenleg az egyik legnagyobb név a mainstream elektronikus zene univerzumában, ha nem a legnagyobb. Az énekesként, dalszerzőként, producerként és DJ-ként is első rangú teljesítményt nyújtó skót fiú nevéhez megszámlálhatatlan mennyiségű, mindenki által ismert és kedvelt, száz százalékig partykompatibilis, világsztárok közreműködésével készült EDM-induló köthető. Persze idén sem marad el a lézershow és a tüzijáték.