Magyarország elhagyása jelenti az egyetlen kiutat

Illaberek
Vágólapra másolva!
A Katona József Színház olyan rövid, legfeljebb 1 perces kisfilmeket várt az Ahol a kurta farkú malac című pályázatára, melyek az Illaberekhez kapcsolódva a ki- és elvándorlás témakörét járják körül. A szakmai zsűri középiskolások és egyetemisták pályaműveit várta.
Vágólapra másolva!

Az egy évvel ezelőtt bemutatott Illaberek a magyar társadalom egyik legfontosabb problémájával, az elvándorlással foglalkozik. A közönség jól ismert karakterekkel szembesülhet a színpadon. Olyan élethelyzetben levő emberekkel, akik eltérő problémákkal küzdenek, mégis ugyanarra a következtetésre jutnak: otthonuk, hazájuk elhagyása és életük újrakezdése jelenti az egyetlen kiutat számukra.

Jelenet az Illaberek című előadásból Forrás: Dömölky Dániel

Országmese

A beérkezett pályázatok közül Gothár Péter, Török Ferenc és Máté Gábor választotta ki az első három helyezettet. Ők mindannyian DVD-csomagot és a Katonába szóló ajándékutalványokat nyertek, a győztes kisfilm pedig november 17-től az Illaberekcímű előadásban is látható. Az összes pályázó kisfilmjét itt nézheti meg, míg az első három helyezett pályázatát itt találja:

1. Copy paste (Készítette: Prokopp Max, Deutsche Schule, Budapest)

2. Lépés (Készítette: Török Dániel, Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskola és Kollégium)

3. Országmese (Készítette: Marity Bianka, ELTE BTK)