Ezt hallanánk, ha nem üvöltene a Prodigy

Prodigy, Firestarter, videoklip, Keith Flint
Prodigy: Firestarter videoklip
Vágólapra másolva!
A "music video without music" nem egészen új jelenség a neten, de mi most találkoztunk vele. A név kicsit megtévesztő, mert nemcsak a zenét veszik le a klipekről, hanem valószerű, bár felhangosított hangeffekteket is tesznek a helyükre. Az eredmény furább és viccesebb, mint pusztán a leírás alapján gondolhatnánk.
Vágólapra másolva!

Sokfelé megjelent a Prodigy 1996-os Firestarter videójának zene nélküli változata. Így, hogy nem szól a zene, a londoni metróalagútban visszhangzik a léptek zaja; egyszer a távolban elhúz egy metró; Liam Howlett pedig füttyszót hall, azért néz fel. Az eredeti számból csak akkor halljuk a szöveg részleteit, amikor a képen is látjuk Keith Flint száját mozogni. Az egyszerre vicces és nyomasztó videó legjobb poénja a tüsszentés.

A "music video without music" nevezhető akár mémnek is, bár nincs azért belőle igazán sok, hiszen nyilván jóval nehezebb egy ilyet összerakni, mint mondjuk a Harlem Shake-re ropni egyet. A Prodigy-videó készítője, Mario Wienerroither korábban egy Nirvana- és egy Queen-változatot rakott össze; a NoMusicVideo YouTube-csatornáján van Blurred Lines, Party Rock Anthem és egyebek; a College Humor oldalán van We Can't Stop és Thrift Shop. A legnagyobb, 21 milliós nézettséget nem meglepő módon a Gangnam Style zene nélküli változata érte el. Készítője, a Moto2h nevű felhasználó állítólag négy óra alatt rakta össze; a videó korábbi, mint a többi, amit találtunk.