Összművészeti kavalkád a CAFe Budapesten

Vágólapra másolva!
Megújult formában, 47 helyszínen csaknem 250 komoly- és könnyűzenei koncerttel, táncelőadással, kiállítással, irodalmi és egyéb programokkal várja a közönséget október 3-tól 19-ig a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.
Vágólapra másolva!

A CAFe Budapest programjában éppúgy jelen lesz a modern táncművészet, mint a dzsessz, a színházak széles kínálatot mutatnak be Euripidésztől Arthur Millerig, de képzőművészeti vásár és operaverseny is várja a közönséget: a hat bemutató, kilenc ősbemutató és hét, Magyarországon eddig soha nem látott produkció mellett 84 ingyenes rendezvény szerepel az idén új arculattal jelentkező fesztivál programjában.

A CAFe Budapest partnerrendezvénye többek között Közép-Európa vezető kortárs művészeti vására, az Art Market Budapest, a Design Hét, az Armel Operaverseny és Fesztivál, valamint a Magyar Filmhét, de a Design Terminál szervezésében megvalósuló Central European Fashion Days is szerepel a programban, többek között a Gombold újra! öltözéktervezési pályázat záróeseményével.

Fontos partner az A38, olyan komoly fellépőkkel, mint St. Vincent, Tycho és Benjamin Clementine, míg négy romkocsma 12 napon keresztül irodalmi vándorcirkusznak ad otthont. A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Mai Manó Ház rendezi a Fotóutca fesztivált, a Ludwig Múzeumban Forradalom | Anarchia | Utópia címmel nyílik kiállítás, a Müpa mellett pedig egy 400 személyes cirkuszi sátor is felépül a fesztivál idejére, amelyben fellép mások mellett a Recirquel, a The Tiger Lillies és Nina Hagen is.

Az idei rendezvényen azonban a komolyzenéé lesz a főszerep. Az idén 70 éves Eötvös Péter tiszteletére több helyen is hallhatók lesznek a zeneszerző művei, Budapestre látogat Laurie Anderson és Gilbert Varga, Daniele Finzi Pasca, a világ egyik legfoglalkoztatottabb rendezője egy személyes ihletésű darabjával érkezik, míg az Amadinda Ütőegyüttes a tajvani Ju Percussion Groupot hívta meg.