Elkészült az ország legszarabb musicalje

Broadway felett az ég
Vágólapra másolva!
Szokatlan ősbemutatóra készül a Centrál Színház: Baráthy György, Darvas Ferenc és Kiss Márton vadonatúj darabját még a társulat is Magyarország legszarabb musicaljeként emlegeti.
Vágólapra másolva!

Hogy pusztán marketingfogás a Broadway felett az ég pimasz alcíme, vagy az alkotók tényleg fityiszt mutatnak a kliséktől hemzsegő, egy kaptafára készülő musicaleknek, és valami egészen eredetivel rukkolnak elő, azt egyelőre még nem lehet tudni.

A Broadway felett az ég plakátja Forrás: Csepella Olivér

Az egészséges önirónián túl a Broadway felett az ég története is bizakodásra ad okot. A musical egy hétköznapi budapesti színház mindennapjaiba enged bepillantást. A társulat háza táján látszólag minden a legnagyobb rendben van, leszámítva, hogy sorra halnak azok a kritikusok, akik rosszat mernek írni az előadásaikról. A primadonna, a bonviván, a szubrett és a táncos komikus is egyaránt gyanús: bármelyikükről könnyen kiderülhet, hogy sorozatgyilkos.

Botos Éva, Cserna Antal és Szilágyi Csenge Forrás: Sárközi Zoltán

Magyarország legszarabb musicalje nagyszerű szereplehetőségeket kínál, hiszen Borbás Gabi, Botos Éva, Cserna Antal, Papp János, Rada Bálint és Szilágyi Csenge összesen huszonegy szereplőt alakít, miközben a gyilkos humorú, vérbeli musical a zenés színház legismertebb remekműveit egy szál zongorával idézi meg.

A Broadway felett az ég bemutatója november 7-én lesz a Centrál Színházban, de a készülő musical nyílt próbáját hétfőn, este 7 órakor bárki megnézheti. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.