Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Különleges verzió a Twin Peaks zenéjére

Sziget, Xiu Xiu (Wan2) koncert
Vágólapra másolva!
Idén áprilisban adta ki Twin Peaks albumát a Xiu Xiu experimentál zenekar. A lemezt Amerikában és Európában is lehet már kapni, de néhány napja a YouTube-ra is feltöltötték a teljes anyagot.
Vágólapra másolva!

A Xiu Xiu egy nagyon erős experimentál zenekar Észak-Amerikából. A vezető és alapító Jamie Stewart, akit a jelenlegi formációban hárman segítenek, két nő és egy férfi: Angela Seo, Shayna Dunkelman és Thor Harris. Mindkét nő ázsiai származású, ami általában nem is lenne érdekes, de az ő esetükben mégis feltűnő lehet. A zenekar nevét egy filmből vette Stewart, amely történetesen kínai és a címe Xiu Xiu (Xiu Xiu: The Sent Down Girl).

Érdekes Twin Peaks-es kötődés, hogy a Xiu Xiu filmet Joan Chen kínai színésznő írta, aki Josie Packardöt játssza a Twin Peaksben.

Angela Seo és Jamie Stewart a Xiu Xiuból. A zenekar már többször zenélt Magyarországon, a kép a 2011-es Sziget fesztiválon készült. Forrás: Böszörményi Péter

A sorozat elválaszthatatlan az Angelo Badalamenti által komponált zenétől, és ezt lovagolta meg a Xiu Xiu is. Igaz, újragondolták a zenét, mégis az alapok – sokszor markánsan – ott vannak az experimentális ráépítkezés alatt.

Annak mindenképpen sokan örülhetnek, hogy az album – a videó leszedéséig biztosan – ingyen hallgatható. Aki azonban nem szereti az átdolgozásokat, annak továbbra is ott van Badalamenti eredetije. A Twin Peaks-eseknek egyébként 2017-ig kell várniuk, ugyanis a tervek szerint akkor debütál az új sorozat. A hivatalos Facebook-oldalon áprilisban adták közre a teljes stáblistát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről