Budapest Bár: Eljött az ünnep - dalpremier az Origón

Budapest Bár 2016 Ünnep Farkas Róbert
Vágólapra másolva!
November közepén jelenik meg a Budapest Bár új albuma Ünnep címmel. A (nem csak) karácsonyi hangulathoz illő lemezen kilenc – részben magyar, részben angol nyelvű – feldolgozást és négy új, a Budapest Bár tagjai által írt számot lehet majd hallani. A zenekar az egyik dalt itt, az Origón mutatja be a közönségnek. Hallgassa meg! 
Vágólapra másolva!
Budapest Bár – dalpremier az Origón! Fotó: Raffay Zsófi

Ferenczi György, Kiss Tibor, Rutkai Bori, valamint a cimbalmos Farkas Mihály írtak a lemezre dalokat, amelyeket az ünnep, a karácsony és egy Mustanggal ralizó Télapó ihletett. Az albumon a Budapest Bár zenekar tagjai (Farkas Róbert, Ökrös Károly, Farkas Mihály, Farkas Richárd, Kisvári Ferenc), továbbá az összes Budapest Bár-os énekes (Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián) hallható, valamint Szalóki Ági is, aki a kezdetekkor a Budapest Bár énekesnője volt, és egy szám erejéig visszatér.

A lemezre felkerült John Lennon és Yoko Ono emblematikus száma, a Happy Xmas (War is Over) Keleti András fordításában, a zenekar összes zenészének és énekesének előadásban Eljött az ünnep címmel.

A dalt először itt, az Origón mutatják meg a közönségnek:

A Budapest Bár alapítója és vezetője, Farkas Róbert nemrég interjút adott az Origónak, ebben többek között arról is beszélt, hogy az albumot nyári kánikulában vették fel, emiatt külön kihívás volt ráhangolódni a karácsonyra, bár nem is feltétlenül a karácsony a lényeg ezen a lemezen, hanem inkább a téli, karácsonyt körülölelő hangulat. Az Eljött az ünnepről többek között ezt mondta lapunknak:

Itt olvashatják el a teljes interjút.