Lady Gaga először mondta ki, hogy beteg

Lady Gaga in Berlin exclusive INTERVIEW TATTOO lady gaga
The video grab shows US singer Lady Gaga during a dpa interview in Berlin, Germany, 08 September 2016. The artists new single 'Perfect Illusion' comes out on 09 September 2016. Photo: NICO TAPIA/dpa
Vágólapra másolva!
Lady Gaga még 2014-ben, egy Howard Sternnek adott interjúban beszélt először nyilvánosan egy súlyos traumájáról: 19 éves korában megerőszakolta egy jóval idősebb férfi. Az énekesnőnek az erőszak miatt van poszttraumás szindrómája – erről viszont csak a napokban beszélt először az NBC-nek.
Vágólapra másolva!

Lady Gagát az NBC Today című reggeli műsora kísérte el egyik adományozó útjára. Az énekesnőnek van egy Born This Way Foundation nevű alapítványa, amellyel fiatalokat támogat. Ezúttal egy olyan hajléktalanszállóra látogatott el ajándékaival, ahol kizárólag homoszexuális fiatalok laknak.

Mindennap megküzd a betegségével Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Nico Tapia

A szállón élő fiatalok elsősorban a szexuális beállítottságukból kialakult családi tragédiák, traumák miatt kerültek utcára. Lady Gaga alapítványa pont az ilyen területeken próbál jótékonykodni, ahol a traumát átélt fiatalokon lehet segíteni.

A Today-nek nyilatkozva vallotta be az énekesnő, hogy máig szenved a 11 évvel ezelőtti megerőszakolás miatt, ugyanis

poszttraumás stressz szindrómája van

– ezt egyébként még soha nem mondta ki nyilvánosan. A betegséggel pedig minden egyes nap meg kell birkóznia. Többek között ezért dolgozott ki egy speciális mantrát, amivel le tudja küzdeni a szorongást. Lady Gaga a Twitteren is közzétette a Today műsorát. Annyit írt a videóhoz, hogy "ma

A titkok betegen tartanak."

A műsorban azt mondta, az orvosai és a családja kedvessége mentette meg annak idején az életét. Lady Gaga a kedvességről azt is mondta, hogy a szeretet olyan megnyilvánulása, amely szerinte képes legyőzni a gyűlöletet és világunk erőszakosságát. Éppen ezért próbálja ő maga is terjeszteni. Alapítványán keresztül pedig elsősorban a fiatalok között.