Írók portréjával nyit a Magyar PEN Club galériája a Kossuth téren

Kincsem film, sajtótájékoztató, Corinthia hotelben, Szőcs Géza
Szőcs Géza dramaturg a Kincsem sajtótájékoztatón Corinthia hotelben 2014. augusztus 14-én
Vágólapra másolva!
Kedden, délután 5 órakor nyit a Magyar PEN Club művészeti galériája. Kertész Dániel magyar írókról, költőkről készült fotóportréival nyílik a Kossuth téri galéria.
Vágólapra másolva!

Kedden, délután 5 órakor Kertész Dániel grafikus, fotográfus, festő és bélyegtervező Írókportrék 1981-2008 című kiállításával nyílik a Magyar PEN Club kiállítótere, a Janus Galéria. A kiállítást a klub elnöke, Szőcs Géza nyitja majd meg. Portrét állítanak ki többek között Csoóri Sándorról, Esterházy Péterről, Bereményi Gézáról, Karátson Gáborról. Összesen 45 magyar író és költő fényképével készülnek.

Az elnök az MTI-nek elmondta, hogy a Janus Galériát irodalmi szalonokkal, rendszeres vetítésekel, kis koncertekkel

szeretnék fontos szellemi centrummá alakítani.

A galéria elsősorban a költészethez és költőkhöz kapcsolódó képzőművészeti és fotóművészeti tárlatokat nyit majd.

A galériához tartozó két járdaszinti vitrinben egy-egy ismert kulturális személyiség ajánlásával rendszeresen két műtárgyat (főleg festményt, szobrot, textilt, fotót) állítanak ki. Keddtől már láthatók Stekovics Gáspár fotói, Törőcsik Mari ajánlásával.

Szőcs Géza és Törőcsik Mari Fotó: Hajdú D. András [origo]

Szőcs Géza azt mondta, abban bíznak, hogy a legismertebb magyar és külföldi alkotók - képzőművészek, írók, költők, zenészek, fotográfusok - állandó jelenléte

olyan érdeklődést generál majd, amely rövid időn belül szellemi fókuszpont-helyzetbe hozza a galériát.

A galériához egyébként tartozik egy vetítő terem, egy képző- és fotóművészeti könyvesbolt, illetve a földszinten van egy kávéház is, amellyel próbálják tovább növelni a hely vonzerejét. Szőcs Géza azt mondta, hogy a galéria célja az is, hogy a maga eszközeivel

javítsa a nemzet főterének szellemi vitalitását, mindennapi életének dinamikáját.

A Janus Galéria pontos címe Kossuth tér 18. És a 44-es kapucsengővel, a jobb oldali lépcsőn keresztül lehet megközelíteni a félemeleten lévő galériát.