Megújult az Andrássy út egyik patinás épülete

wlb
Vágólapra másolva!
99 szobás szállodaként éledt újjá az egykori Schossberger-palota. Az Andrássy úti műemléképület az elmúlt években igen rossz állapotban volt.
Vágólapra másolva!

Új életre kelt az Andrássy út 8. szám alatti egykori Schossberger-palota. A We Love Budapest körbenézett a felújított épületben, amely néhány hete készült el és hotelként üzemel.

A palota 1882-re épült fel Feszty Adolf építész tervei alapján. Az elmúlt több mint száz évben

itt működött többek között a város egyik első mozgóképszínháza

és több szórakozóhely is. Az elmúlt években azonban igencsak leromlott állapotban volt a műemlékvédelem alatt álló palota.

Egyedülálló panoráma

A felújítás hosszas előkészítés után indulhatott meg az ARCHI-KON és Nagy Csaba vezető tervező építészeti tervei szerint, a Market Építő Zrt. kivitelezésében. A beruházó a CD Hungary Zrt., az üzemeltető pedig a Continental Group.

A munkával idén tavasszal végeztek.

A 99 szobás, négycsillagos Hotel Moments helyiségei leginkább az art deco stílus jegyeit hordozzák magukon, az emeleti Andrássy névre keresztelt lakosztályból pedig egyedülálló panoráma nyílik a Bazilika kupolájára - írja a portál.

Itt az udvari rész vasoszlopos loggiája és a földszinti boltozat Lotz Károly által készített sgrafittó díszítései jelentik a legfőbb látnivalót Forrás: Norbert Juhász/Norbert_Juhasz

A földszinten működik egy étterem és hamarosan megnyitják az ehhez csatlakozó teraszt is.