CeeLo Green: Nem volt kérdés, hogy itt a helyem

CeeLo Green
NEW YORK, NY - JUNE 12: Singer CeeLo Green performs during the Apollo Spring Gala 2017 at The Apollo Theater on June 12, 2017 in New York City. Michael Loccisano/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A 17. FINA Világbajnokság ma este 9-kor kezdődő megnyitó ünnepsége látványban és hangzásban is páratlan élményt kínál a közönségnek. A különleges lebegő színpadon számtalan látványelem és több száz művész teszi emlékezetessé Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményének kezdetét. Köztük van az ötszörös Grammy-díjas amerikai énekes, dalszerző és producer CeeLo Green is, akinek számtalan dala került nemzetközi és amerikai toplisták élére. CeeLo Greennel közvetlenül budapesti útja előtt beszéltünk, hogy megkérdezzük a terveiről, korábbi magyarországi élményeiről, és a sporthoz való viszonyáról.
Vágólapra másolva!
CeeLo Green nem először jár Magyarországon Forrás: AFP/2017 Getty Images/Michael Loccisano

Nem ez lesz az első alkalom, hogy Magyarországra látogat. Mik az eddigi benyomásai az itteni közönséggel kapcsolatban?

Így igaz, már sokadik alkalommal léphetek színpadra magyar közönség előtt. Eddigi tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy

szeretnek szórakozni. Ez határozottan közös bennünk és a magyarokban. Olyan energiák szabadulnak fel a nézőtérben a koncert során, amit előadóként nagyon könnyű aztán viszonozni.

Mi a véleménye Budapestről?

Ami azt illeti, eddig nem volt lehetőségem igazán körbejárni a várost, amikor itt jártam, mindig rohantam tovább. Legutóbb is az esti program befejeztével autóba ültem és egyenesen Horvátországig utaztam. Egyszer volt szerencsém egy belvárosi étteremben vacsorázni, és az nagyon kellemes volt.

Ezúttal lesz alkalma kicsit több időt itt tölteni?

Egy nappal a program előtt érkezem, hogy legyen időm átállni. A menyasszonyom is elkísér, a folytatásban ellátogatunk néhány helyre közösen, és egy kicsit körülnézünk a városban.

A 17. FINA világbajnokság a helyszíneket illetően azért is különleges, mert ezúttal két rendező város ad otthont a versenyeknek. A főváros mellett Balatonfüreden is szurkolhatunk a versenyzőknek. Járt már a Balatonnál?

Sajnos még nem volt rá alkalmam, de remélhetőleg lesz majd.

Érdeklik a sportok?

Igazság szerint gyermekként a sport fontos szerepet töltött be az életemben. Hosszabb ideig fociztam is. Aztán egyre komolyabbra fordult a zenéhez való kötődésem, így viszont aligha maradt időm sportolni. Ettől függetlenül nagyon jó dolognak tartom, ha valaki sportol, mert

Természetesen szívesen követek televíziós közvetítéseket.

Járt már valaha nagyobb nemzetközi sporteseményen?

Még soha.

Milyen gyakran koncertezik Európában?

Örömmel mondhatom, hogy rengetegszer állhatok a színpadon ezen a kontinensen.

Ezúttal egyedül érkezik, vagy a zenekarával?

A rövid idő és a program jellege miatt a zenészeim nem jönnek velem. Nehéz lett volna megszervezni az utazásukat és a szervezőkkel abban állapodtunk meg, hogy szólóban koncertezem. Két dalt fogok énekelni.

CeeLo Green szeretett volna visszatérni Budapestre Forrás: AFP/2014 Getty Images/Michael Buckner

Nagyon különlegesnek ígérkezik a pénteki rendezvény, már csak azért is, mert egy lebegő színpadon fognak zajlani az események. Énekelt már hasonló környezetben ezelőtt?

Wow. Ez nagyon izgalmasan hangzik. Eddig még nem volt ilyesmire lehetőségem.

Miért döntött úgy, hogy vállalja a felkérést és Budapestre utazik?

Nemrég Budapesten jártam a Gumball rali résztvevőjeként. Este érkeztünk meg a városba és

A raliról hazatérve az ügynökségem jelezte, hogy kaptam egy felkérést egy budapesti fellépésre. Óriási öröm és megtiszteltetés volt számomra, az imént említett oknál fogva pedig nem volt kérdés, hogy itt a helyem.

A színpad a Duna, a díszlet a festői budai táj a vizes vb megnyitóján

Rengetegen várják izgatottan a 2017-es úszó világbajnokság július 14-i megnyitóját, amelyhez fogható grandiózus sport- és összművészeti eseményt még sosem rendezett hazánk. A színpad a Duna lesz - lebegő 80x10 méteres uszályokkal -, a díszlet pedig a festői budai táj, építészeink remekeivel. Ahhoz viszont, hogy egyedülálló és a világbajnoksághoz méltó produkció szülessen, a háttérben elképesztően koncentrált, kemény munka folyik.