Nyomoznak Oszter Sándor ellen, büntetőeljárás indulhat

Oszter Sándor
Vágólapra másolva!
Egy engedély nélkül kiépített diósjenői tórendszer miatt indított eljárást a vízügyi hatóság. Ott, ahol Oszter Sándor birtoka is van.
Vágólapra másolva!

Oszter Sándor a 2000 évek elején kezdett el építkezni a diósjenői természetvédelmi területen. Eleinte fákat vágatott ki, majd idén nyáron egy tórendszer kiépítésébe fogott, amellyel alaposan magára haragította a falubelieket. Ezzel ugyanis elvágta a helyi horgásztó egyetlen vízutánpótlási forrását.

A helyieknek nem tetszett, amit a színész a környéken művel, ezért

aláírásokat gyűjtöttek ellene.

Oszter akkor azt mondta, neki minden engedélye megvolt az építkezéshez.

A diósjenői tórendszer most újra a figyelem középpontjába került, mert a vízügyi hatóság eljárást indított és büntetőeljárást is kezdeményezett a tórendszer miatt.

Oszter Sándor Forrás: MTI/Beliczay László

A Jenői-patakot érintő vizes élőhelyet érintő beruházásra 2014-ben adtak engedélyt. A terület egy budapesti székhelyű betéti társaság tulajdonában, de egy közhasznú alapítvány használatában áll. Az alapítvány 2017 augusztusában kiszállt a tórendszer-beruházásból, a terület tulajdonosa - bár az MTI híre nem nevesíti, de Oszter Sándorról van szó. Viszont

folytatta az építkezést – engedély nélkül.

Sőt, olyan építkezéseket is megvalósítottak, amelyekre nem volt engedély: áthelyeztek egy patakmedret, illetve betemettek egy mellékágat is.

Az eljárás miatt a Blikk felkereste Oszter Sándort, ő azonban tagadta, hogy róla lenne szó. "Mi erről semmit sem hallottunk, szerintem nem mi vagyunk az érintettek" - mondta a lapnak a színész.