Kertész Imre-emléknap lesz április 1-én

2017.03.20. 12:18

Nyomkeresők címmel Kertész Imre-emléknapot rendez várossétával és felolvasással április 1-jén, szombaton Budapesten a Szépírók Társasága, a Kelet Kávézóval és a Magvető Kiadóval közösen.

Kertész Imre Nobel-díjas író és felesége, Kertész Magda a Magyar Szent István Rend átadása alkalmából tartott ünnepségen, 2014. augusztus 20-án.Forrás: MTI/Kovács Attila

A program délután kezdődik a Klinikák metróállomásnál, ahonnan Szegő Jánosnak, a Magvető szerkesztőjének vezetésével indul egy beszélgetéssel és gimnazisták felolvasásával tarkított, kétórás séta, azoknak a helyszíneknek és tereknek a bejárásával, amelyek meghatározták a tavaly meghalt, irodalmi Nobel-díjas magyar szerző gyerekkorát.

Kertész Imre szülőházánál lehetőség lesz kavics, valamint mécses elhelyezésére.

Este a Bartók Béla úti Kelet Kávézóban folytatódik az emlékezés, ahol Fehér Renátó, Gács Anna, Krusovszky Dénes, Spiró György és Turi Tímea olvassák fel az alkalomra írt esszéjüket. Az elhangzottakat Sándor Iván kommentálja, a műsorvezető Szűcs Teri lesz, szaxofonon pedig Ágoston Béla működik közre. Ezt követően a közönség is olvashat fel maga választotta rövid szövegrészleteket Kertész Imre műveiből.

A rendezvény ingyenes, ám a szervezők azt kérik, hogy az érdeklődők regisztráljanak a keletkult@gmail.com emailcímen.