Budapestre jön az ABBA tagjának dalszerző tábora

2017.07.17. 13:23

Az adományokból fenntartott Songwriting Camps 2015 óta szervez dalszerző táborokat Európa-szerte, jövőre pedig Budapestre is várják a dalszerzőket.

Erről a Songwriting Camps magyar partnere, az Artisjus számolt be közleményében. Azt írják, hogy a YouTube-bal és a jogkezelőket tömörítő nemzetközi CISAC-kal együtt már dolgoznak a 2018-as budapesti tábor megvalósításán, amelyre ősztől várják a jelentkezőket.

Az időpont és a helyszín már megvan: 2018 februárjában rendezik meg az eseményt, ahova 21 tehetséges dalszerzőt és producert várnak a világ minden tájáról. Ők három napon keresztül a budapesti Brody House Hotelben fognak együtt dolgozni. Minden nap más és más csoportokba osztják őket a szervezők, és hét produceri stúdiót rendeznek be számukra, ahol egész napra elmerülhetnek a kreatív munkában. 

A dalszerző tábor ötletgazdája Niclas Molinder és az ABBA egyik tagja, Björn Ulvaeus volt. A cél az, hogy olyan alkotói teret teremtsenek a szerzőknek, ahol tanulhatnak egymástól, és közösen írhatnak zenét bármiféle piaci kényszer nélkül. A kezdeményezés nagyon népszerű lett a szerzők között, és a Junior Artisjus-díjra jelölt Molnár Tamás is elismerően nyilatkozott róla, aki első magyarként az idei stockholmi táborba jutott ki. 

"Életem eddigi talán legmeghatározóbb alkotói pillanatait élhettem meg Svédországban. Végtelenül nyitott, elhivatott, kreatív szerzőkkel volt szerencsém dalokat írni és kapcsolatot teremteni a világ számos országából - mondta.

A 2018-as budapesti táborba a jelentkezés ősszel indul, a végső döntést a résztvevők személyéről a svéd szervezők hozzák meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK