Hiphoppal kevert pszichedelikus napja lesz a Szigetnek hétfőn

2017.08.14. 09:46

Nagy nevek tekintetében visszafogott, de nagyon érdekes és ígéretes programja lesz hétfőn a Dan Panaitescu Nagyszínpadnak a Szigeten. A programot délután négykor George Ezra kezdi, aki sokak szívét rabolhatja majd el búgó hangjával, és tőle egészen a Major Lazer elektronikus triójáig jutunk estére. Az A38 színpadán pedig a pszichedéliáé lesz a főszerep.

Jó kezdéssel lehet számolni hétfőn a Nagyszínpad programjában. Ugyan a délután négy óra soha nem szerencsés, de valószínűleg George Ezra hamar feledteti ezt a közönséggel. A brit előadó még csak 24 éves, mégis nagyon magabiztosan játssza az amerikai hangzású folkrockos szerzeményeit. Saját bevallása szerint

Bob Dylan jelenti neki az egyik legfontosabb inspirációt.  

George Ezra egyik fellépésénForrás: AFP/Paul Bergen

Igaz, Ezra mély és komoly orgánumát hallva eszünkbe sem jut, hogy kinek a munkásságából meríthet ez a srác. Sokkal inkább az, hogy lehet ilyen baromi jó, ilyen fiatalon, ráadásul már négy éve működget a fiú, és rendre hozza a több tíz- vagy százmilliós letöltéseket a YouTube-on.

Ezra után honfitársai, a Glass Animals veszik át a nagyszínpadot. Ők sem tegnap kezdték, de nem is 10-20 éve. Az együttest még 2010-ben az egyetemen alapították, és első kislemezüket két évvel később adták ki. Chilles zenéjük jó pihenést jelenthet majd Ezra után. Az észak-ír Two Door Cinema Club szintis indie rockja után, 21:30-kor kezd a Nagyszínpadon a Major Lazer, ahol egész biztos elszabadul a pokol. A bulizene királyai nem először lépnek fel a Szigeten, legutóbb 2015-ben játszottak itt.

Gabriel Winterfield, a Jagwar Ma énekeseForrás: AFP/2016 Getty Images/Frazer Harrison

Az A38 színpadán jó bulit ígér 18:30-tól az ausztrál Jagwar Ma, amelyik

pszichedelikus zenéjével ringathatja majd  

a közönséget. A zenekar 2011-ben alakult, két évvel később jött ki első lemezük, ami már a brit albumlistára is felkerült. Két évvel ezután, 2015-ben pedig már a Tame Impala nevű, szintén ausztrál bandával turnéztak. A színpad esti nagy show-ja a német Marteriáé lesz. A német rapper 20:15-kor kezd, és a kemény, elektronikus alapokra rábömbölt német rap biztosan betalál majd. Utána következik a kanadai Mac DeMarco, aki a Marteria után elfáradtakat tudja elringatni a pszichedéliát súroló, csengő-bongó zenéjével. Aztán a Long Beach-i rapper, Vince Staples szókimondó szövege pofozza fel álmukból a ringatózni vágyókat.

A világzenei színpad környékén valószínűleg egész hétfőn megy majd a buli, de szinte biztos, hogy a 21:30-kor kezdő Pannonia Allstars Ska Orchestra mozgatja meg aznap a legtöbb embert. Előttük a New York-i Klezmaticsre lehet melegíteni, akik a világ egyetlen, Grammy-díjas klezmer együttese.

A Petőfi Rádió-VOLT Fesztivál színpadán hétfőn a FISH! és az Irie Maffia játszik a legjobb sávban. A FISH! 21:30-kor, a Maffia pedig 23:15-kor kezd majd a színpadon, ahol kizárólag magyar együttesek lépnek fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK