Robert Plant új szólóalbuma októberben jelenik meg

Robert Plant
MANCHESTER, TN - JUNE 14: Musician Robert Plant & The Sensational Space Shifters perform onstage at Which Stage during Day 4 of the 2015 Bonnaroo Music And Arts Festival on June 14, 2015 in Manchester, Tennessee. (Photo by Jason Merritt/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ez lesz a tizennegyedik szólóalbuma az egykori Led Zeppelin énekesének, Robert Plantnek. Az utolsó 2014-ben jött ki. 
Vágólapra másolva!

Carry Fire címmel jön ki Robert Plantnek, az egykori Led Zeppelin énekesének legújabb szólóalbuma. Ez lesz a tizennegyedik a sorban, az utolsó, a lullaby and... The Ceaseless Roar három éve jött ki.

Robert Plant 2015-ös fellépésén Manchesterben Forrás: Getty Images/Jason Merritt

Az album hivatalosan

október 13-án jön majd ki,

és egyelőre annyit tudni, hogy Robert Plant többek között Chrissie Hynde énekesnővel, a The Pretenders gitáros frontemberével és a folk énekes Seth Lakemannel zenél együtt az új albumon. Rajtuk kívül pedig a The Sensational Space Shifters játszik az albumon, akikkel 2012 óta zenél együtt Plant. Egy dalt, a May Queen-t már fel is töltött a YouTube-csatornájára:

Plant egy – a Rolling Stone-ban is idézett – közleményben írta az albumról, hogy „ez a szándékról szól. Tisztelem a régi munkáimat, örömet is okoznak, de minden alkalommal érzem, hogy megint létre kell hozni valamit. Összekeverni a régit az újjal.”

Az új album kiadási dátuma, címe, és a meglepetésdal mellett Plant bejelentett egy nagy-britanniai turnét is november-decemberre. Összesen 15 fellépést vállalt a két hónapra.