21 éves rekordot állított be a Despacito

Luis Fonsi Daddy Yankee
CORAL GABLES, FL - APRIL 27: Luis Fonsi and Daddy Yankee perform onstage at the Billboard Latin Music Awards at Watsco Center on April 27, 2017 in Coral Gables, Florida. (Photo by Sergi Alexander/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az idei nyár nagy slágere, a Despacito megismételte Mariah Carey 21 évvel ezelőtti rekordját, azaz 16 héte vezeti az amerikai Billboard Hot 100 slágerlistáját.
Vágólapra másolva!

A Billboard Hot 100-as listájának rekordját eddig Mariah Carey vezette, aki 1995-ben 16 héten át vezette a slágerlistát a Boyz II Mennel közös One Sweet Day című dalával. A Despacito Justin Bieberrel közös verziója valószínűleg nem csupán beállította ezt a rekordot, hanem tovább tarol a Billboardon (is). Ez a remix a slágerlista 59 éves történetének leghosszabb ideig első helyen szereplő dala.

Luis Fonsi az Instagramra is feltöltött egy képet a jóhír miatt. A kép mellé azt írta: „ez egy történelmi pillanat a latin-amerikai zenében! Köszönöm mindannyiótoknak a támogatást". Azt is odaírta, hogy áldottnak érzi magát.

Az eredeti, Justin Bieber nélküli Despacito-verziót januárban töltötték fel a YouTube-ra, és óriásit durrant. Rövid idő alatt döntögette meg a rekordokat. Többek között ez lett a csatorna első olyan videója, amelyet több mint hárommilliárd alkalommal indítottak el. A sláger a Billboard Hot Latin slágerlistáján 30. hete áll az első helyen.