Kiderült, valóban Salvador Dalí lánya-e a 61 éves katalán kártyajós

Salvador Dali black & white photograph Huty19658 Huty 19658 1964 EXP 1964 8451 FR 20a one man only eye contact posed half length indoors cravat cane moustache
Spanish surrealist painter Salvador Dali (1904 - 1989), 29th December 1964. (Photo by Terry Fincher/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A bíróság utasítására elvégzett DNS-vizsgálat szerint nem Salvador Dalí lánya Pilar Abel, az apasági keresetet benyújtó, 61 éves katalán kártyajós.
Vágólapra másolva!

A 28 évvel ezelőtt meghalt művész kriptáját július 21-én nyitották fel, hogy mintát vegyenek a szükséges vizsgálatokhoz.

A figuerasi Pilar Abel tíz éve állítja magáról, hogy ő Salvador Dalí törvénytelen lánya, aki a művész egy házasságon kívüli kapcsolatából született.

A nő 2015-ben fordult a bírósághoz, amely a tanúvallomások alapján megalapozottnak találta a keresetet, és elrendelte az exhumálást, mivel más módon nem lehetett DNS-mintát szerezni Dalítól, akinek nincs törvényes leszármazottja.

Forrás: Getty Images/Terry Fincher

A művész örökségét kezelő alapítvány, a Fundación Gala-Salvador Dalí szerint az exhumálást elrendelő bírói döntés nem volt megalapozott. Már korábban azt mondták, ha a DNS-vizsgálat nem igazolja Dalí apaságát, az exhumálási költségeket valószínűleg kifizettetik a magát a festő lányának valló Pilar Abellel.

Az apasági perben szeptember 18-án várható bírósági ítélet.