Budapesten koncertezik Rag'n'Bone Man

Rag'n'Bone Man
GLASTONBURY, ENGLAND - JUNE 25: Rag'n'Bone Man performs on day 4 of the Glastonbury Festival 2017 at Worthy Farm, Pilton on June 25, 2017 in Glastonbury, England. (Photo by Shirlaine Forrest/WireImage)
Vágólapra másolva!
A BRIT & Echo-díj nyertes Rory Graham, azaz Rag'n'Bone Man 2018. május 4-én ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.
Vágólapra másolva!

A BRIT & Echo-díj nyertes Rag'n'Bone Man bejelentette európai turnéját. Az év felfedezettje február 23-án Franciaországban kezdi, május 13-án pedig Isztambulban fejezi be a sorozatot, és a négy hónap alatt 20 európai országban lép fel. Útba ejti Budapestet is,

május 4-én játszik az Arénában.

Rag'n'Bone Man első lemeze, a Human Franciaországban gyémántlemez lett, 8 másik országban pedig platina. Ezeken túl pedig 46 országban járt már az iTunesos letöltési listák élén.

GRag'n'Bone Man az idei Glastonbury Fesztiválon június 25-én Forrás: AFP/WireImage/Shirlaine Forrest

Rag'n'Bone Man 15 évesen kezdett el rappelni, majd a rappet blues-zal ötvözte, és a két műfajt olyan egyedien kombinálja, hogy többek között ezért hívta meg a brightoni hip-hop-csapat, a The Rum Committe, hogy együtt zenéljenek. Közös fellépéseik segítették hozzá Rag'n'Bone Mant, hogy kialakítsa rajongótáborát.

Már első lemeze előtt is nagy sikere volt Nagy-Britanniában, addig három középlemezzel kedveltette meg magát. Ezek voltak a Blues Town (2012), a Wolves (2015) és Disfigured (2015). A rapper

idén már két BRIT díjat nyert, a Kritikusok és a Legjobb Új Művész díját.

Rag'n'Bone Mannek volt már teltházas európai turnéja, és Angliában egymás után három koncertet is adott az O2 Brixton Academyn, de fellépett már az amerikai Jimmy Fallon vagy Ellen DeGeneres show-iban.