Meghalt Dmitrij Hvorosztovszkij orosz sztárbariton

Dmitrij Hvorosztovszkij 2013-ban
Moszkva, 2017. november 22. 2013. június 18-i kép Dmitrij Hvorosztovszkij orosz operaénekesről egy moszkvai sajtóértekezleten. A világhírű bariton 2017. november 22-én 55 éves korában agydaganat következtében elhunyt Londonban. (MTI/AP/Ivan Szerkretarev)
Vágólapra másolva!
Ötvenöt évesen meghalt szerda hajnalban Dmitrij Hvorosztovszkij orosz operaénekes. A hírt a TASZSZ hírügynökség a bartion ügynökeitől tudta meg. 
Vágólapra másolva!

A világhírű operaénekes, Dmitrij Hvorosztovszkij két és fél éve küzdött agydaganattal. Az énekes londoni képviselője közleményében azt írta, hogy Hvorosztovszkij élete utolsó napjait egy otthonához közeli hospice-házban, de szerettei körében töltötte.

Dmitrij Hvorosztovszkij 2013-ban Forrás: MTI/AP/Ivan Szekretarev

Hvorosztovszkijnál 2015-ben diagnosztizáltak agydaganatot, és abban az évben

lemondta összes nyári fellépését a terápia miatt.

A múlt év végén jelentette be „határozatlan idejű” visszavonulását az operaszínpadtól. Akkor azt is elárulta, hogy betegségével összefüggésben egyensúlyi problémákkal is küzd, ami rendkívül nehézzé tenné számára a színpadi produkciókban való részvételt. Koncerteken azonban továbbra is fellépett, a nagyközönség legutóbb idén júniusban az ausztriai Grafeneggben, Európa egyik legjelentősebb komolyzenei fesztiválján, a Dmitrij és barátai programban hallhatta, láthatta. 2016 áprilisában pedig Budapesten, a Müpában adott nagysikerű koncertet.