Vidnyánszky Attila: Páratlan színház a Nemzeti

A Nemzeti Színház szent és sérthetetlen - mondta Vidnyánszky Attila az évadnyitón
Vágólapra másolva!
Vidnyánszky Attila maradt a Nemzeti Színház vezetője - közölte szerdán az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A színházigazgató szerint egy komplett színházi csapatnak köszönheti, hogy újra megbízták a feladattal, s bár úgy gondolja, hogy számos feladat áll még előtte, az elmúlt öt évben elért sikerek magukért beszélnek.
Vágólapra másolva!

Kinevezése után a Nemzeti Színház interjút készített Vidnyánszky Attilával, akit újra színházigatgatónak választottak. A videointerjúból kiderült, a színház mely eredményeire a legbüszkébb, hogy miért tartaná jónak, ha fiatalok pályázni mernének, és hogy milyen újításokat szeretne még a színházi életbe becsempészni.

Az interjúból kiderült, Vidnyánszky azért számított a kinevezésre, mert - mint mondta - az eddigi sikerek ellenére

"egy sor feladat" áll még előtte az elkövetkező öt évben.

Az igazgató büszke rá, hogy páratlan színház vált a Nemzetiből, amely a saját előadások mellett fontos szereplőjévé vált a fesztiváloknak és nemzetközi színházi találkozóknak.

Emellett pedig

sikerült kialakítaniuk egy stabil közönségréteget,

akik szívesen visszajárnak a színházba.

"Nem egyedül csinálom ezt a színházat, hiszen egyedül nem lehet. Ilyen széles sávon működő modell csak csapattal képzelhető el. Egy olyan csapattal, ahol mindenki a helyén van" - fogalmazott, megköszönve ezzel kollégáinak mindazt, amit az elmúlt években közösen elértek.