Farmerdzsekiben, a színfalak mögött énekelte végig az operát

Vágólapra másolva!
Megmentette a londoni Királyi Operaház Bohémélet-ének minapi előadását Charles Castronovo amerikai tenor, aki ugyan nézőként ment az előadásra, de a főszereplő rosszulléte miatt beugrott. 
Vágólapra másolva!

Charles Castronovo, amerikai tenor a minap nézőként ment előadásra, hogy megnézze a szintén énekes feleségét a színpadon. A londoni Királyi Operaházban adták elő a Bohémélet-et. Felesége, Jekatyerina Szjurina orosz szoprán Mimit alakította, míg Rodolfót, a költő szerepét Atalla Ayan. Viszont a tenor a szünetben úgy döntött, az észlelt hangszálproblémáival nem vállalja az előadást. Azonban a nézőtéren ott ült Castronovo, aki felajánlotta, hogy elénekli a szerepet helyettte. És érdekes, hogy nem teljes értékű beugrásról volt szó, mert Castronovo a színfalak mögül énekelt, miközben Ayan a színpadon játszott. Csak

az előadás végén jött ki a színpadra meghajolni, farmerdzsekit viselve.

A nézőket meghatotta beugrása, állítólag néhányan meg is könnyezték. Az amerikai tenor, aki a világ vezető operaházaiban rendszeres fellépő, a londoni Királyi Operaházban már több mint tíz éve énekel, a Bohémélet Rodolfó szerepében 2006-ban debütált.

Az operavilágában nagyon ritka az ilyen beugrás, 2004-ben Ian Vayne ausztrál bariton Linzben mentette meg a Carmen előadását, amikor átvette Escamillo szerepét az első felvonásban szívrohamot kapott Lauri Vasartól. A közelmúltban a londoni Wigmore Hall egyik kisegítő ruhatárosa, Milly Forrest mentette meg az utolsó pillanatban a neves koncertterem egyik szólóestjét, a szoprán ugyanis a Királyi Zeneakadémia végzős hallgatója.