Utoljára koncertezett az egyik legnagyobbnak tartott dalszerző, Paul Simon

Paul Simon
2899163 07/25/2016 Musician Paul Simon at the Democratic National Convention in Philadelphia. Stringer/Sputnik
Vágólapra másolva!
Noha továbbra is szeretne zenéket írni, Paul Simon felhagyott a koncertezéssel. New Yorkban búcsúzott a közönségtől és a színpadtól.
Vágólapra másolva!

A 76 éves Paul Simon már az év elején bejelentette, hogy felhagy a koncertezéssel. Akkor még nyári időpontot és londoni helyszínt lehetett tudni, de a lényeg, hogy végül most hétvégén adta utolsó koncertjét a zenész. Azt nem zárta ki, hogy egy-egy alkalommal ne állna színpadra, ha úgy hozza a sors, de

nagyobb koncerteket, pláne turnét biztosan nem szervez többet.

Az utolsó koncert a New York-i Flushing Meadows Corona Parkban volt, ahol maga Simon is rengetegszer megfordult gyerekkorában. Ahogy a szombati koncerten elárulta a közönségnek, biciklivel nagyjából 20 percre lakott a koncert helyszínétől. Azt már korábban mondta a búcsúval kapcsolatban, hogy sokat gondolkodott azon, milyen is lesz majd, és most azt mondta: „már tudom: kicsit nyugtalanító, miközben felvídít és meg is nyugtat a dolog. Nagyon szeretek zenét írni.

és a zenekarom csupa tehetséges zenészekből áll, nagyon egyben vagyunk. Az én gondolataim folyamatosan a zene körül forognak. Nagyon hálás vagyok, hogy egy ilyen karriert futhattam be, persze elsősorban a közönségnek, akiket megérintett a zeném.”

A Rolling Stone magazin 2015-ben állított össze egy listát minden idők legjobb dalszerzőiről, Paul Simon ezen a listán a 8. helyre került.

Paul Simon: a suttyomban kiadott lemeztől a világhírnévig

Paul Simon csütörtökön ünnepli 75. születésnapját. Azon kevesek közé tartozik, akik kétszer is bekerültek a Rock and Roll Hall of Fame-be, azaz a Hírességek Csarnokába. Sőt, éppen tíz éve a Time magazin választotta be a világunkat formáló 100 legjelentősebb ember...