Tátrai Tibor nem enged a kísértésnek, mert tudja, hogy végzetes lenne

Tátrai Tibor
Debrecen, 2013. április 9. Tátrai Tibor gitározik a László Attilával és Babos Gyulával adott közös koncerten a debreceni Kölcsey Központban 2013. április 9-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Tavaly nem tudta befejezni egyik őszi koncertjét Tátrai Tibor. Annyira rosszul lett a kiszáradástól, hogy mentő vitte el. A gitáros azóta rengeteg mindenről lemondott már, és tudja, hogy végzetes lenne újra kezdeni őket. 
Vágólapra másolva!

Tavalyi rosszzulléte óta nem iszik és nem is dohányzik a Liszt Ferenc-díjas gitárművész, Tátrai Tibor. Egy őszi koncertjén annyira rosszul lett, hogy be sem tudta fejezni a koncertet, ráadásul mentővel vitték el. Leesett a vérnyomása, a keringése összeomlott és majdnem kiszáradt. Az alkoholt azóta teljesen elhagyta, viszont újabb féket jelentett, hogy idén áprilisban kiújultak a kézproblémái, ami miatt jó pár koncertjét le kellett mondania. „Az áprilist azért is viseltem nehezebben, mert legjobb barátom és kollégám, Babos Gyuszi elrepült közülünk.

Jimmy Hendrix és a többiek között. A nyár viszont munkával, és emiatt jóval könnyebben telt. Most is nagyon sokat próbálok, készülök a késő ősszel induló koncertszezonra” – mondta a Blikknek.

Tátrai Tibor egyik, 2013-as koncertjén Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Tátrai elsősorban az általa vezetett Tátrai Banddel lép fel, de több formiációban is fel-feltűnik: „a Boom-Boommal, illetve a 60-as, 70-es évek legendás Syrius együttesének zenéjét új hangzásba csomagoló fiatal dzsesszzenészek által alapított Syrius Legacy együttessel lépek fel. Emellett meghívást kaptam az Ivan the Parazoltól is egy közös koncertre” – mondta Tátrai. A gitárost 40 év után, a tavalyi kórházi kezelés ébresztette rá, hogy ha továbbra is rendszeresen iszik alkoholt, nem zenélhet többé. Azóta lefogyott, igyekszik minél egészségesebben táplálkozni, a dohányzásról is leszokott, rendszeresen edz, többször bokszzsákkal is. „Tavaly leszoktam a cigiről, nem is piálok már.

mert érzem, az végzetes lenne.” Tátrai Tibor idén, a Strand Fesztiválon vehette át az életművéért járó Petőfi-díjat. Az átadóról szóló beszámolónkat itt találja:

Egyhangúlag mondtak le a díjról az énekesnők Fábián Juli javára

Kedd este átadták a zamárdi Strand Fesztiválon a Petőfi Zenei Díjakat. Az év női előadójának járó díj posztumusz lett, mivel a tavaly meghalt Fábián Julinak ajánlották szintén jelölt pályatársai. A 66 éves Tátrai Tibor egy zúzós fellépéssel ünnepelte meg friss életműdíját. Ilyen volt a 2018-as Petőfi Zenei Díjak átadója.