Meghalt James Ingram

James Ingram, énekes
LAGUNA BEACH, CA - AUGUST 24: James Ingram attends the Acura/KOST celebrity benefit concert and pageant on August 24, 2013 in Laguna Beach, California. (Photo by Jerod Harris/WireImage)
Vágólapra másolva!
Kedden meghalt a kétszeres Grammy-díjas R&B-zenész, James Ingram. Nemcsak előadta a saját maga írta dalokat, de másoknak is írt, többek között Michael Jacksonnak. 
Vágólapra másolva!

66 éves korában, kedden meghalt James Ingram Grammy-díjas énekes, akit korábban még Oscarra is jelöltek. Az R&B-énekesnél még évekkel ezelőtt agydaganatot diagnosztizáltak.

Ingramnak volt két dala is, ami az amerikai toplista csúcsáig jutott. Ez két soulballada volt, az 1986-os Baby Come To Me és az 1990-es I Don't Have The Heart. Egyébként ő írta Quincy Jonesszal közösen Michael Jacksonnak a PYT című dalt. Természetesen az egykori szerzőtárs és barát is reagált a rossz hírre a Twitteren. Azt írta, nincsenek szavak arra, micsoda szívfájdalmat okoz neki a régi barátja halálának híre.

Ingram 1952-ben született, és Los Angelesbe költözése után indult karrierje. Akkor még egy együttes tagjaként kezdte, de közben Ray Charlesnak is billentyűzött közben. Aztán énekelt Quincy Jones-lemezen is, és első Grammy-díját már önálló előadóként kapta.

James Ingram Forrás: AFP/Getty Images/Charley Gallay

Ingramot 1994-ben és 1995-ben jelölték Oscar-díjra. Az első jelölést a Beethoven 2-ben elhangzó dalért kapta, amit Dolly Partonnal adtak elő, a másodikat pedig a Junior című filmben elhangzó, Look What Love Has Done című dalért. Ingram szólólemezeket is kiadott, de az ezeken megjelenő számok egyike sem ért el olyan sikereket, mint a duettjei.