Bodrogi Gyula: Elképesztő érzés, hogy ennyi év után is figyelik, mit csinálok

Bodrogi Gyula
Vágólapra másolva!
Bodrogi Gyula vasárnap átvette a Páger Antal-színészdíjat Makón.
Vágólapra másolva!

Személyesen utazott Makóra vasárnap délelőtt a Nemzet Színésze címmel is kitüntetett, Kossuth-díjas Bodrogi Gyula. A 85 éves színészt óriási szeretettel fogadták a városban. Az elismerést korábban olyan legendák kapták már meg, mint Törőcsik Mari, Garas Dezső, vagy Udvaros Dorottya. A díjat pedig azért Makón adják át, mert ott született Páger Antal 1899-ben.

Régen Gyuszika voltam, aztán Gyula, ma már Gyula bácsi

Április 15-én nyolcvanöt éves lesz Bodrogi Gyula, Kossuth-díjas, kiváló művész, a nemzet színésze. Energikus, vidám, mindig mosolyog, és a színpadon most is zseniális, mint amilyen mindig is volt. Nem olyan régen láttam az Egy ember az örökkévalóságnak című darabban a Nemzeti Színházban Wolsey bíboros szerepében.

Bodrogi Gyula a Borsnak azt mondta, „Meglepett és meghatott a díj, főleg, mert sokszor volt szerencsém Págerrel egy színpadon állni. Elképesztő humorral megáldott, pontos kolléga volt. A színházon kívül nem jártunk össze, de

Kisgyerekkorom óta örülök mindennek, még a virgácsnak is. Makó a szívem csücske, nemrég forgattam itt, játszottam is korábban a városban, családi gyökereim is vannak. Elképesztő érzés, hogy ennyi év után is figyelik, hogy mit csinálok, és elismeri a közönség és a kollégák is a munkásságomat.”