Azért küzdenek, hogy Kulka ismét beszélni tudjon

Kulka János SZEMÉLY KÖZÉLETI SZEMÉLYISÉG FOGLALKOZÁSA színész FOTÓ FOTÓTÉMA színpadi jelenet FOTÓ ÁLTALÁNOS próba
Budapest, 2009. március 12. Kulka János Joád szerepében Jean Racine: Atália című színművében, amelyet Valló Péter rendezésében március 14-én mutatnak be a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán. MTI Fotó: Kollányi Péter
Vágólapra másolva!
Ahogy azt tegnap megírtuk, Kulka Jánost kedden este szállították a mentők kórházba, azóta kiderült, hogy sztrókja volt, és egy vérrögöt távolítottak el egy agyi érből. A Blikk úgy értesült, a beavatkozás jól sikerült, Kulka állapota stabilizálódott, ám orvosai azért küzdenek, hogy a művész újra tudjon beszélni. János, gyógyulj! néven Facebook-csoport is alakult, ahol a művész teljes gyógyulásáért szurkolnak.
Vágólapra másolva!

A színész családja is közleményt adott ki, amelyben megerősítik, hogy Kulka János kedden este kórházba került, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Kulka János Forrás: MTI/Kollányi Péter

„Tegnap óta folyamatosan érkeznek az aggódó, törődő megkeresések – barátoktól, ismerősöktől, ismeretlenektől –, amelyek rengeteget jelentenek Jánosnak, és nekünk is. Ezeket szeretnénk megköszönni.

Éppen ezért arra kérünk mindenkit, segítse Jánost és minket azzal, hogy időt ad nekünk erre, mi pedig a későbbiekben tájékoztatást adunk állapotának alakulásáról” – írta a család. A Katona József Színház társulata a Facebookon kívánt mielőbbi gyógyulást színészének.

Mocskolódó Facebook-oldal

Kulka János asszisztense reagált egy mocskolódó Facebook-oldal állításaira. "Kedves Barátok! FONTOS! Kulka János asszisztenseként szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy Jánosnak NINCS Facebook-oldala, sőt nem létezik olyan Facebook-profil, ami az ő tudtával és jóváhagyásával használná a nevét. Kérlek, legyetek körültekintőek, amikor bármit kedveltek vagy megosztotok, ami az ő nevével elétek kerül. Sőt arra kérlek benneteket, hogy a Kulka János nevével működő oldalt jelentsétek a Facebooknál, ezzel tudtok segíteni. Köszönöm."

Kulka János Antonio Salieri szerepében Peter Shaffer Amadeus című színművének próbáján a Belvárosi Színházban Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ábel Anita, aki a Szomszédok című sorozatban anno a Mágenheim doktort alakító Kulka János lányát játszotta, a Facebookon fejezte ki együttérzését:

Édes János! Veled vagyok....
Aggódom...Sok erőt...szeretlek!

Lang Györgyit is megrázta a hír

"Én egész életemben mindig mindenből viccet csináltam, de most a lehető legkomolyabban mondom, hogy sokkolt a hír. Remélem, nagyon hamar meggyógyulsz, Jancsi!" – üzent a Borson keresztül jó barátjának az énekesnő.

Időközben egyre többen csatlakoznak tévések, színészek, művészek, akik szurkolnak Kulka János felépüléséért.

Teszári Nóra, az RTL Klub volt műsorvezetője:

Mi is szorítunk, drága Kulka János!
És gyors gyógyulàst kívànunk!

Sőt az egész RTL Klub csatlakozott egyhangúlag:

Jobbulást, Művész úr!

Geszti Péter ezt posztolta:

Drukkolok, hogy János visszatérjen közénk, és még sokat lássuk filmben és színpadon.