Tahi Tóth László csak az előadás után engedte, hogy elvigye a mentő

Tahi-Tóth László beszél gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása MOZOG SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY színész
Tahi-Tóth László színész a Hogy volt!? című tv-műsor felvételén
Vágólapra másolva!
Szombat este a József Attila Színházból szállították kórházba Tahi Tóth Lászlót. Már az előadás közben kihívták hozzá a mentőt, de ragaszkodott ahhoz, hogy végigjátssza a darabot.
Vágólapra másolva!

Az Origo is megírta, hogy Tahi Tóth László a Hattyúdal című előadásban Tamburás szerepét alakította, amikor rosszul lett a színpadon, mégis befejezte a darabot.

A Blikk úgy tudja, hogy társai mentőt is hívtak hozzá, de a Jászai Mari-díjas színész nem volt hajlandó kórházba menni, csak az előadás végén.

Csak a művészi teljesítményét tudom méltatni Lacinak. Micsoda lelkiereje van! A barátaim ott ültek a közönségben, és semmit nem vettek észre. Reméljük, hogy minél előbb felépül, várjuk vissza őt!” – mondta Lippai László, akivel Tahi Tóth együtt játszik a darabban. Lippai arról is beszélt, hogy Tahi Tóth fantasztikus energiával játszotta végig az előadást, miközben ők aggódva figyelték a kulisszából, hogy nehogy baj történjen.

Tahi Tóth László állapotáról a Vígszínház – amelynek társulati tagja – a József Attila Színházzal együtt adott ki közleményt. Azt írják, hogy a művész hatalmas lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot azzal, hogy végigjátszotta az előadást. Hozzátették, hogy állapota stabil, megfigyelés alatt tartják.

Tahi Tóth László egyébként ma ünnepli 73. születésnapját. Ebből az alkalomból a Vígszínház nevében Lukács Sándor köszöntötte fel, hozzátéve, hogy visszavárják a színpadra: