Világbajnok szájharmonikással nyit holnap a Rozé, Rizling és Jazz Napok

Pribojszki Mátyás
Vágólapra másolva!
Tíz napon át ismét rozékkal és rizlingekkel szól a jazz Veszprémben, az Óváros téren. A VeszprémFest kísérőrendezvényeként idén már 6. alkalommal rendezik meg a népszerű Rozé, Rizling és Jazz Napokat. A nyitónapon többek közt a Pribojszki Mátyás Band mutatja be új nagylemezét. Július 8. és 17. között minden nap ingyenes jazz, illetve jazz-ihlette koncertek mellett igazi gasztro-kulturális élményekkel várják a látogatókat.
Vágólapra másolva!

Miközben a Várban épül a VeszprémFest nagyszínpada, július 8-án, a „30 borász, 30 koncert" szlogen jegyében, már

elkezdődik Veszprémben a Rozé, Rizling és Jazz Napok.

Idén is a Balatoni Borrégió pincészetei lakják be az Óváros téri borfalut, ami körbeveszi a színpadot, ahol esténként három zenekar mutatkozik be.

Pribojszki Mátyás Forrás: Origo

A „minifesztivál" nyitónapján a Wetwood és a Barabás Lőrinc Quartet mellett a közönség hallhatja a külföldön

rendkívül népszerű Pribojszki Mátyás Bandet is.

Pribojszki Mátyás még a nyolcvanas években, autodidakta módon tanult meg szájharmonikázni, majd nem sokkal később már a hangszer világbajnoka lett. A magyar zenész egy Németországban rendezett világversenyen a legmagasabb szintű minősítést kapta a szakmai zsűritől. Blueszenét játszó zenekarával az elmúlt 20 évben több mint harminc országban léptek fel. Ezen a nyáron jelent meg a Pribojszki Mátyás Band ötödik nagylemeze, My Stories címmel, amelynek dalaiból a veszprémi közönség is ízelítőt kap.

A Rozé Rizling és Jazz Napok zenei kínálatában a Pribojszki Mátyás Band mellett megtalálható a fellépők között

a Sapszon Orsi Quintet, a Mrs Columbo, a Gyöngyhalász Latin Zenekar, a Swing Swing, a The Acoustic Loops, a Stereo Swing feat. Szűcs Gabi, a Jambalaya, Heincz Gábor „Biga" és a Bigantic, a Váczi Eszter Quartet és a United is.

A gasztro-kulturális fesztiválon a balatoni borrégió borászatai, vezető pincészetei (Jásdi, Figula, Légli, Konyári, Laposa) mellett a feltörekvő, kevésbé ismert borászatok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. A rendezvény gasztronómiai kínálatban a hagyományos ételek mellett teret kapnak a helybéli őstermelők és a kézművesek, a sajt-, sonka- és csokoládékészítők is.

A Rozé, Rizling és Jazz Napok szervezői azonban nemcsak a bor és a jazz, hanem a foci szerelmeseire is gondoltak: így július 10-én rendhagyó módon koncert helyett

a franciaországi foci-Eb döntőjéé lesz a főszerep

az Óváros téren.