Barabás Lőrincet választotta a Thievery Corporation

Thievery Corporation Music Groove DJ Dance Thievery Corporation in Washington DC
A Thievery Corporation Washington DC-ben.
Vágólapra másolva!
A VeszprémFest zárónapján fellépő Thievery Corporation Barabás Lőrincet választotta előzenekarának. A zenészek nem véletlenül állnak majd egy színpadon, hiszen a magyar trombitás-zeneszerző és a washingtoni duó zenéje hasonlóan sokoldalú, mindannyian több stílust ötvözve teremtik meg egyedi hangzásvilágukat. Július 17-én a Thievery Corporation koncertje előtt a nagyszínpadon a közönség nem a Barabás Lőrinc Quartettel találkozhat, hanem a zenész önálló műsorát, a Barabás Lőrinc Live Act-et láthatja és hallhatja.
Vágólapra másolva!

Barabás Lőrinc trombitás - zeneszerző számos formációban játszott már Magyarországon és külföldön egyaránt. Többek között

együtt zenélt Nicola Contéval, Erik Truffazzal vagy Valerie June-nal is.

Egyedi műsora, a Barabás Lőrinc Live Act a 2015-ben megjelent Elevator Dance Music és a 2013-ban megjelent Sastra című lemezek koncepcióira épül. A művész billentyűkön, trombitán és laptopon szólaltatja meg egyedül dalait, feldolgozásait. A groove-os, ritmusos tánczene és a komolyzenei utalások, a hangszínek és stílusok egyvelege, a ritmikus témák és arpeggiók sokoldalú zenei előadássá állnak össze Barabás Lőrinc szűrőjén át. Ezzel a különleges hangzásvilággal hangolódhat a VeszprémFest közönsége a Thievery Corporation zenéjére, akik Barabás Lőrinchez hasonlóan sajátos zenei irányt képviselnek.

A Thievery Corporation (Rob Garza és Eric Hilton) Washington DC-ben. Forrás: Andrzej Liguz/moreimages.net/© Andrzej Liguz/moreimages.net/Andrzej Liguz

A Veszprémbe több társfellépővel érkező

Thievery Corporation meghatározó igazodási pontja az elektronikus zenének.

A formáció 1995 nyarán alakult, egy mára világhírű helyszínen, a washingtoni Eighteenth Street Lounge-ban, amely most is valóságos inkubátora a város underground zenei világának. A történet úgy szól, hogy Rob Garza és a szórakozóhely társtulajdonosa, Eric Hilton az erős italok, a dub, a bossa nova és a jazzlemezek jóvoltából ismerkedtek össze, és elhatározták, megnézik, mi kerekedik ki abból, ha mindezt egy lemezstúdióban összekeverik.

Ennek immár 20 éve, tehát ezt a jubileumot ünnepelheti velük a közönség, igazi bulihangulatban, turnéjuk veszprémi állomásán.

A Thievery Corporation mellett az idei VeszprémFesten

a világzene, a jazz és a pop több Grammy-díjas világsztárja is fellép.

Július 13-án, a fesztivál nyitónapján Omara Portuondo, a Buena Vista Social Club dívája és Diego el Cigala spanyol flamenco énekes, július 14-én Gregory Porter, július 15-én, a Veszprém Arénában Lisa Stansfield, július 16-án pedig Jamie Cullum koncertezik Veszprémben.