Megkezdődött a Marton Éva énekverseny

Vörös Szilvia
Budapest, 2014. szeptember 21. Vörös Szilvia énekel az I . Nemzetközi Marton Éva Énekversenyen Budapesten, a Zeneakadémián 2014. szeptember 20-án. Az énekes nyerte el a verseny 15 ezer euróval járó nagydíját. MTI Fotó: Zeneakadémia / Tuba Zoltán
Vágólapra másolva!
Mától rendezik az elődöntőket a II. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyen, melynek a Zeneakadémia ad otthont.
Vágólapra másolva!

A Solti Teremben kedden és szerdán az elődöntők, csütörtökön a középdöntők zajlanak, amelyek ingyen látogathatók. A döntő szombaton lesz a Zeneakadémia Nagytermében, a gálát pedig vasárnap rendezik a Magyar Állami Operaházban.

A középdöntőket és a döntőt az interneten is élőben lehet majd követni

a martoncompetition.hu oldalon.

A januárban meghirdetett verseny előválogatójára 18-32 éves operaénekesnők és 18-35 éves operaénekesek jelentkezhettek. A Marton Éva vezette előzsűri az élő fordulókba 77 versenyzőt juttatott tovább, köztük nyolc magyar énekest. Marton Éva akkor azt mondta, hogy az első versenyhez képest érezhetően emelkedett a színvonal.

Az őszi élő fordulókba továbbjutó versenyzők közül 48-an jöttek el Budapestre, ők egy Liszt-dal és hét ária előadásával mérettetik meg magukat.

A több mint 45 ezer euró összdíjazású verseny

Marton Éva vezette nemzetközi zsűrijébe Miguel Lerín, az európai operaélet egyik legbefolyásosabb menedzsere, Vittorio Terranova, a F. Tagliavini operaverseny művészeti vezetője, Christina Scheppelmann, a barcelonai Teatro Liceu művészeti főigazgatója, a dél-koreai Sung Bin Kim, a Daeshin University zeneművészeti karának dékánja, Anatoli Goussev, a La Scuola Musicale in Foro Buonaparte di Milano professzora, Honghai Ma, a pekingi Központi Zeneakadémia professzora, Meláth Andrea, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója kapott meghívást. A verseny díszvendége Richard Bonynge karmester.

Az I . Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt 2014-ben rendezték meg a Zeneakadémián. Akkor a 15 ezer euróval járó nagydíját Vörös Szilvia nyerte meg Forrás: MTI/Zeneakadémia / Tuba Zoltán