[origo] kultúra

Forrás: Utazó olvasó Facebook / Juhász István
Az vagy, amit a metrón olvasol

Egy veszteglő metrókocsi, dugóba került busz vagy a pirosban álló villamos tökéletes helyszín lehet a Száz év magány kiolvasására. Több online közösség is épül a közlekedési eszközökön olvasó utasokról készült képek megosztására.

Forrás: theguardian / Simon Jay Price
Szexi diáklánnyal könnyebben csúszik a komolyzene

Mi kell ahhoz, hogy a kortárs komolyzenét minél szélesebb rétegek élvezzék? Egy miniszoknyás diáklánynak öltöztetett állati jó énekesnő, egy bevállalós karmester és a világ egyik legjobb zenekara.

Fotó: Bielik István - Origo
Hétszáz oldalas fantasyt írt a János vitézből

A Kukoricza című fantasyben a Griff egy autómárka, az óriások pedig a recski táborban fejtik a követ. Csurgó Csaba szerint ma már nálunk sem ciki szórakoztató irodalmat olvasni, de örülne, ha ez a kérdés fel sem merülne többé.

Fotó: Szabó Gábor - Origo
Nem tudom, mire fel van olyan nagy arcunk

A Koldusopera próbája után az öltözőjébe invitál, ahol a Vígben eltöltött 40 évéről, a közmédia felelősségéről vagy inkább felelőtlenségéről, az idegenek elleni kirohanások abszurditásáról és még sok minden másról beszélgetünk.

Forrás: Flickr / Phil Roeder
Az iskola nemcsak megbetegít, butává is tesz

Nem az iskola az egyetlen üdvözítő út a boldog, kiteljesedett felnőttkor felé.

Forrás: Origo
Nincsenek ennél kínosabb pofára esések

Egy olasz fotós, Sandro Giordano elképesztő fényképeket készített olyan emberekről, akik irgalmatlanul nagyot zakóztak nyilvános helyeken.

hirdetés
hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Olvasnivaló
hirdetés
hirdetés
hirdetés