[origo] kultúra

Forrás: Paul Kooiker
Már nem aktfotó, de még nem pornó

Miközben új utakat keres, mégis az elődök nyomdokain jár, hiszen a művészi aktfotózás történetével játszik és szokványos asszociációkra támaszkodik. Paul Kooiker holland fotóművész egészen rendhagyó módon közelíti meg a női akt fogalmát.

Forrás: Tolvaj Zoltán
Petőfitől nem volt idegen a belezős horror

Tolvaj Zoltán kétkötetes költő, műfordító, az utóbbi hónapokban különös projektbe kezdett: fogta a klasszikus magyar irodalom legnagyobbjait ábrázoló híres fényképeket, és a Photoshop segítségével véres szájú zombit faragott az írókból-költőkből.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Pintér Béla nem kér a remény színházából

Pintér Béla új előadása, a Bárkibármikor drogos utazás a remény színházába az aluljárók mocskából, de retúrjeggyel. Van-e élet tisztátalanság nélkül, van-e színház valóság nélkül?

Forrás: MTI/Kovács Tamás
A következő nagy forradalom nem az utcán zajlik majd

A Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban nyílt kiállítás az Anarchia. Utópia. Forradalom címben megfogalmazott jelenségeket igyekszik megragadni a közép-európai művészet nyolcvanas évektől máig tartó időszakában.

Forrás: vtol.cc
Bemutatjuk a zenélő tetoválást

A moszkvai művész, Dimitrij Morozov Reading My Body című projektjében zene, tudomány és technika találkozik egyedülálló módon. Morozov bal alkarjára varratott egy tetoválást, ami képes hangot kiadni, ha egy speciális hangolvasó és lejátszó eszközzel találkozik. Nézze meg, hogyan működik!

Forrás: Borsi Flora
Magyar lány hódította meg a Photoshopot

Borsi Flóra képével indul el a világ legnépszerűbb képmódosító szoftverje. Munkáiról írt már a BBC is, de a szakmát autodidaktaként sajátította el. A valóság nem elég neki, a művészet szerinte a lélekből és tudásból fakad.

Forrás: Európa Pont
Legóból építik újra a berlini falat

A pályázat elsősorban arra a kérdésre keresi a választ, milyen falak védik a biztonságunkat  és milyenek korlátozzák a szabadságunkat. Vajon le lehet dönteni a falakat?

hirdetés
hirdetés
hirdetés