Elmesélte, hogyan erőszakolták meg csoportosan

knoll
Vágólapra másolva!
Jessica Knoll írt egy népszerű könyvet egy lányról, akit tizenéves korában megerőszakoltak. Az író most elárulta: nagyon hasonló traumatikus élményben volt része neki is. 
Vágólapra másolva!

Jessica Knoll, a New York Times bestsellerlistáját is megjárt Luckiest girl alive című könyv szerzője egy esszében mesélte el, hogy őt is hasonló módon, csoportosan erőszakolták meg, mint főhősnőjét. Knoll csak tizenöt éves volt akkor.

22 éves volt, amikor a pszichológusa először kimondta

Az esszét egy Lena Dunham által szerkesztett online hírlevélben közölték. Knoll azt írja benne, hogy egy buliban erőszakolta meg három iskolatársa, és utána csak a fürdőszobában nyerte vissza az eszméletét. Elmondása szerint sem az esemény utáni tablettát felíró orvos, sem ő nem nevezte erőszaknak az esetet, egészen addig, amíg 7 évvel később a pszichológusa el nem mondta neki, hogy

ami vele történt, kimeríti a csoportos nemi erőszak fogalmát.

Forrás: Jessica Knoll Facebook-oldala / Libri / Origo

Knoll most 32 éves, és mostanra jutott tel odáig, hogy feldolgozza a vele történeket. „Nagyon, nagyon dühös vagyok” – írta az esszében.

Félmillió példány

Knollnak tizenhét év kellett ahhoz, hogy nyilvánosan erőszaknak nevezze, ami vele történt, mert attól félt, hogy nem hisznek majd neki. Közben a Cosmopolitan szerkesztője lett, jelenleg New Yorkban él, és regényeket ír.

– mondta az író a New York Timesnak.

A majdnem félmillió példányban eladott regény megfilmesítési jogait Reese Witherspoon vette meg, Knoll írja a forgatókönyvet.

A sikerregény magyarul is megjelenik május közepén Szerencse lánya címmel.