Több százezer eurót gyűjtöttek újjáépítésre az olasz múzeumok

földrengés, Olaszország, San Lorenzo
A picture taken on August 27, 2016 shows damaged houses in San Lorenzo, near the Italian village of Amatrice, three days after a 6.2-magnitude earthquake struck the region. Italy held a tear-drenched funeral on August 27, 2016 for dozens of its earthquake victims as the country observed a day of mourning over a disaster that killed nearly 300 people. / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
Vágólapra másolva!
Az augusztus 24-i közép-olaszországi földrengésben romba dőlt kulturális javak újjáépítésére költik az egész vasárnapi bevételt.
Vágólapra másolva!

Rengetegen özönlötték el augusztus utolsó vasárnapján az olaszországi múzeumokat, miután Dario Franceschini kulturális miniszter bejelentette, hogy az állami múzeumok aznapi bevételeit a földrengés okozta károk helyrehozására fordítják. Az akcióhoz csatlakoztak önkormányzati, egyházi és magánmúzeumok is.

A felhívás hatására az ilyenkor szokásosnál kétszer többen kerestek fel múzeumot vagy régészeti látványosságot, és csak az állami múzeumokban 610 ezer euró (190 millió forint) gyűlt össze az újjáépítésre.

A miniszter Twitter-oldalán az írta, hogy az akció

és mindenkinek megköszönte a részvételt.