Videón a halálos gázolás

Suge Knight tárgyalás 2015
Rap mogul Marion 'Suge' Knight appears at a hearing in criminal court, in Los Angeles, California, March 9, 2015. Knight is charged with murder and attempted murder for allegedly running over two men in Compton. AFP PHOTO / KEVORK DJANSEZIAN / POOL
Vágólapra másolva!
Fegyverként használta járművét Suge Knight. Az internetre is felkerült videó döntő bizonyíték lehet a tárgyalás során. 
Vágólapra másolva!

A 49 éves rapmogul - a Death Row Records társalapítója - jelenleg előzetes börtönbüntetését tölti, mert január 29-én, egy Los Angeles-i stúdió udvarán brutálisan elgázolt két férfit. Terry Carter 55 éves zenei producer a helyszínen életét vesztette, míg a színész Cle "Bone" Sloant súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A rappert, aki a helyszínről piros Ford 150 típusú gépkocsijával elmenekült, másnap reggel elfogta a Los Angeles-i rendőrség.

Suge Knight, akit szándékos emberöléssel és gyilkossági kísérlettel is vádolnak, korábban önvédelemre hivatkozva tagadta a vádakat, azonban a gázolásról publikált videó döntő bizonyíték lehet ellene a soron következő tárgyaláson.

"A videón jól látszik, hogy Suge teljesen szükségtelenül követett el erőszakos bűncselekményt, az autóját halálos fegyverként használva. Szó sincs önvédelemről" - nyilatkozta Cle Sloan ügyvédje.

Suge Knight, aki a soron következő tárgyalás után akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, továbbra is azt állítja, hogy az incidens előtt mindkét férfi fegyverrel fenyegette őt, és az életét féltve menekült el a helyszínről.

Suge Knight a március 9-i tárgyaláson. Forrás: AFP/Kevork Djansezian