Az FBI letartóztatta az év leggyűlöltebb emberét

2015.12.18. 12:14

Az FBI tagadta, hogy ezzel a világ legdrágább albuma is hozzájuk került volna.

Martin Shkreli egy sakktáblávalForrás: Origo

Újabb fordulat az év leggyűlöltebb emberének történetében, aki nemrég megvette a világ legdrágább albumát. Az FBI csalás miatt letartóztatta Martin Shkrelit. A gyanú szerint arra használta a Retrophin nevű gyógyszercégének a forrásait, hogy egy másik cégének, az MSMB Capital Managementnek a veszteségeit finanszírozza vele. A BBC szerint már legalább január óta nyomoztak ellene. Ha bűnösnek találják, akkor 20 év börtönt is kaphat.

Az első pletykák szerint az FBI lefoglalta a Wu-Tang Clan Once Upon a Time in Shaolin című albumot is, amit nemrég vett meg kétmillió dollárért, ami ezzel a világ legdrágább albumává vált. Miután rengetegen faggatták, az FBI Twitteren közölte, hogy semmi ilyet nem tett, a zenerajongók legnagyobb sajnálatára az album még mindig Shkreli tulajdonában van. Abban az esetben foglalnák csak le, ha kiderülne, hogy lopott pénzből vette.

Martin Shkreli sakktábla nélkülForrás: Twitter

Martin Shkreli azzal vált idén a világ legggyűlöltebb emberévé, hogy szeptemberben 55-szörösére emelte egy, az AIDS-beteg számára halálos parazitafertőzés elleni gyógyszer, a Daraprim árát. Alig több mint egy héttel ezelőtt pedig kiderült, hogy ő vette meg a Wu-Tang Clan egyetlen példányban kiadott lemezét. Az ezüst és nikkel dobozban tárolt Once Upon a Time in Shaolinnal szeretett volna celebbarátokat szerezni magának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK