Így siratják a sztárok David Bowie-t

2016.01.11. 12:01

Pár nappal a 69. születésnapja és új lemezének megjelenése után meghalt David Bowie, aki fél évszázados pályafutása alatt többször is forradalmasította a popzenét. A Twittert rögtön elárasztották a hírességek megrendült üzenetei, amelyekben a brit zenei legendától búcsúznak. David Camerontól Madonnáig mindenkinek volt egy-két szava a rákban elhunyt sztárhoz.

Sajnálom és nagyon szomorú vagyok, de azt kell mondanom, igaz a hír. Egy darabig offline leszek" 

- írta Duncan Jones filmrendező, David Bowie fia. 

Generációkra volt nagy hatássalForrás: AFP/Martin Bureau

"Le vagyok sújtva! Ez a fantasztikus Művész megváltoztatta az életemet! Első koncertélményemet neki köszönhetem Detroitban! R.I.P." ─  fakadt ki Madonna, aki nagy szerencséjének nevezte, hogy találkozott Bowie-val. A popdíva több üzenetben is apró szívecskével búcsúzott a "tehetséges, zseniális és újító" kollégájától. 

Úriember és hős

Kanye West is megrendült üzenetben vallott arról, hogy mekkora hatással volt rá Bowie: "Az egyik legfontosabb inspirációt jelentette számomra. Annyira bátor, és kreatív volt" – írta West, akit egész életében elvarázsolt Bowie zenéje. 

"Halhatatlan, hihetetlen. Úriember és hős. R.I.P." 

─  áll a Massive Attack Twitter-oldalán, mellettük pedig zenekarok sora emlékszik meg a 69 évesen elhunyt Bowie-ról. "Nyugodj békében, David" – írja például a Foo Fighters, Billy Idol pedig arról posztolt, hogy csaknem elsírta magát a megdöbbentő hír hallatán. 

Cameron is az ő zenéjén nőtt fel

Nemcsak zenészek, politikusok is az interneten búcsúznak a legendától. David Cameron, az Egyesült Királyság miniszterelnöke hatalmas veszteségnek nevezte Bowie halálát "A popzsenit hallgatva és bámulva nőttem föl. A megújulás mestere volt, aki mindig megértette a kor szavát" ─  írta a politikus. 

David Bowie-nál másfél évvel ezelőtt diagnosztizáltak rákot, a közlemény szerint "békésen, családtagjai körében" halt meg, miután 18 hónapig bátran harcolt a betegséggel. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK