Ennyi élő legenda még nem lépett fel egy színpadon

mick jagger
British singer and frontman of rock band The Rolling Stones Mick Jagger performs during a concert at Ciudad Deportiva in Havana, Cuba, on March 25, 2016. AFP PHOTO / YAMIL LAGE / AFP PHOTO / YAMIL LAGE
Vágólapra másolva!
Az évszázad nosztalgiakoncertje készül Amerikában: ha nem csúszik közbe valami hiba, egy rendezvényen léphet föl a Rolling Stones, Bob Dylan, Paul McCartney, Neil Young, a The Who és Roger Waters, a Pink Floyd egykori alapítója.
Vágólapra másolva!

A rock and roll nagy öregjeit a dél-kaliforniai sivatagban hoznák össze az éppen most zajló Coachella fesztivál szervezői. A Los Angeles Times szerint a tárgyalások már a finisben vannak, így hamarosan megtehetik a nagy bejelentést. A rendezvényt idén októberre tervezik, és mindössze három napig tartana.

Az évszázad nosztalgiakoncertje lehet Forrás: AFP/Yamil Lage

Ez azért is lenne egészen kivételes, mert a hat legendás formáció még sosem lépett fel közös rendezvényen, sőt a 60-as évek két legmeghatározóbb dalszerzőjének tartott Paul McCartney és Bob Dylan is valahogy mindig elkerülték egymást az utóbbi 50 évben.

Megismételhetetlen lenne

„Sok szempontból lenne különleges, ha ez összejönne.

– mondta lelkesen Elliot Roberts, Neil Young veterán menedzsere.

Bob Dylan is tárgyal a fellépésről Forrás: AFP/Ben Stansall

A tervek szerint Dylan és a Rolling Stones lépne fel október 7-én, pénteken. A szombat Neil Youngé és Paul McCartneyé lenne, a zárónapon pedig a The Who és Roger Waters osztozkodna a színpadon.

Utolsó utáni valcer

Ha mindez összejönne, csakis a The Band 1978-ban megrendezett legendás búcsúkoncertjéhez lenne fogható, amelyet Az utolsó valcer című film örökített meg, és Bob Dylantől Eric Claptonig, Joni Mitchelltől Van Morrisonig mindenki ott volt, aki számított a 60-as évek rock and rolljában. A fináléban például mindenki felment a színpadra, hogy közösen játsszák el Dylan I Shall Be Released című dalát: