Megelevenedik a budapesti belváros a Müpában

Szabó Benedek és a Galaxisok
Vágólapra másolva!
A Szabó Benedek és a Galaxisok szövegei mára a zenekar védjegyévé váltak, hiszen hűen adják vissza a huszonéves generáció életérzését. A zenekar dalai június 20-án, a Müpában minden eddiginél valóságosabb, Budapest utcáit idéző díszletek között szólalnak meg.
Vágólapra másolva!

Az énekes-dalszerző Szabó Benedek több zenekart is maga mögött tudhatott már, mikor 2013-ban kiadta Kapuzárási Piknik című első szólólemezét, és elkezdett koncertezni a Galaxisokkal. Elmondása szerint a dalszerzést egyfajta terápiának tekinti: az első album borúsabb hangvételű dalaiban leginkább szorongásokról énekelt. Sokan Cseh Tamás utódjaként kezdték emlegetni – bár ő inkább Bereményi Gézához érzi magát közel –, és ő lett az, aki

megénekli a mai huszonévesek problémáit.

A tavaly megjelent, valamivel optimistább hangulatú Legszebb éveink album és a Teljesség felé című dal még népszerűbbé tette a zenekart, és telt házas koncerteket adtak Budapesten.

A sűrű fesztiválszezon előtt június 20-án a Müpában a Hey, June! sorozatban egy másfajta környezetben is megmutathatják magukat. Szabó Benedek szerint azért lesz igazán különleges ez a fellépés, mert lesznek vendégeik is, és amellett, hogy előadják az első két album anyagát,

félig bemutatják a készülő harmadikat is.

"Ezek mellett egy olyan dolog is megvalósul, amit már régóta szerettem volna, hiszen

– mondta. A koncert után a közönség a Ludwig Múzeum Late Night Passion rendezvényének keretében a Rock/tér/idő kiállítás terében is találkozhat a zenekarral.