Justin Timberlake törvényt sértve fotózta magát

2016.10.26. 14:32

Justin Timberlake már szavazott arról, hogy kit szeretne látni az USA következő elnökeként. Erről egy képet is közzétett az Instagramon, amit viszont nem kellett volna.

Az amerikai elnökválasztás a sztárokat is mozgósította. Nemrég írtuk meg, hogy Katy Perry saját születésnapján ment el szavazni, hogy éljen az úgynevezett korai szavazás lehetőségével, amely több amerikai államban is lehetővé teszi a hivatalosan kitűzött nap, azaz november 8-a előtti voksolást.

Justin Timberlake is élt a lehetőséggel, és Kaliforniából Tennessee államba repült, hogy leadja a szavazatát. A zenész ugyanis Kaliforniában él, de Memphis környékén nőtt fel, és van egy háza Nashville közelében.

Egy képet is készített magáról a szavazófülke előtt, amelyet hétfőn tett közzé Instagram-oldalán, hogy másokat is biztasson a szavazásra.

Viszont Tennessee államban idén lépett életbe a törvény, amely megtiltja a választóknak, hogy képeket vagy videókat készítsenek a szavazóhelyiségben. Kizárólag "információs célra" használhatjáka telefont, hogy segítse őket "a szavazással kapcsolatos döntések" meghozatalában. 

A hatóságok ugyan örömmel vették a zenész buzgalmát, viszont most az ügyészég vizsgálja az ominózus képet, amely azóta már nem elérhető az Instagramon.

A CNN azt írja, hogy a tiltott képkészítésért 30 nap börtön és/vagy 50 dolláros pénzbírság szabható ki Tennessee-ben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK