Kártérítésre kötelezték Whitney Houston holtan talált lányának barátját

Bobbi Kristina Brown
Vágólapra másolva!
Azóta sem lehet tudni, hogy Bobbi Kristina Brown halála véletlen baleset, gyilkosság vagy esetleg öngyilkosság volt, de élettársának több mint 36 millió dollárt kell fizetnie gondatlanságért.
Vágólapra másolva!

Egy atlantai bíró úgy döntött a Bobbi Kristina Brown halála után indított polgári perben, hogy Nick Gordonnak kártérítést kell fizetnie a családnak - írja a Hollywood Reporter.

Bobbi Kristinára, Bobby Brown és Whitney Houston lányára 2015 januárjában találtak rá eszméletlenül atlantai otthonában. A 22 éves nő arccal a vízben feküdt a fürdőkádban, szervezetében drogok és alkohol nyomaira bukkantak. Hat hónapig volt kómában, 2015. július 26-án halt meg tüdőgyulladásban egy hospice-házban.

Az eset óriási médiavisszhangot váltott ki, mert kísértetiesen hasonlított Bobbi Krisitina édesanyjának, Whitney Houstonnak a halálához, akit 2012-ben találtak holtan a Beverly Hilton Hotel fürdőkádjában. Houston szervezetében is többféle drog volt, és végül azt állapították meg, hogy halálát véletlen fulladás okozta.

Bobbi Kristina Brown és Nick Gordon Forrás: NORTHFOTO/Barket Brad

Bobbi Kristina esetében

még nem zárult le a nyomozás.

Családja azonban a partnerét, Nick Gordont vádolja, aki egy barátjával otthon volt, mikor a nő eszméletét vesztette. Szerintük Gordon „mérgező koktélt" adott neki, mielőtt arccal lefelé a kádba tette volna. Ezért Bobbi Kristina Brown vagyonának kezelőjeként gondatlan halálokozás miatt indítottak polgári pert Gordon ellen, aki egyébként szintén családtag, hiszen elárvult kisfiúként Houston nevelte fel.

Mivel a férfi többször nem jelent meg a bíróságon, így elvesztette a pert, és köteles 36,25 millió dollárt fizetni a vagyonkezelőnek.

Bűncselekménnyel viszont nem vádolták meg, és ügyvédje szerint nem is követett el semmit.

A nyomozók és a halottkémek még nem tudták kideríteni, hogy pontosan hogyan halt meg Bobbi Kristina Brown. A boncolás során kimutatták, hogy morfium, kokain, alkohol és vényköteles gyógyszerek is voltak a szervezetében, de az nem világos, hogy gyilkosság, öngyilkosság vagy baleset történt-e.