Plusz egy előadást tart a Cirque du Soleil Budapesten

2017.02.20. 10:22

Ötször adja elő a Varekai című produkciót a Cirque du Soleil május 12. és 14. között a Budapest Arénában.

A Cirque du Soleil társulata a nagy érdeklődésre való tekintettel plusz egy előadást iktat be budapesti programjába. A Varekai május 14-én, vasárnap is fellép 13 órai kezdettel a Budapest Arénában.

A Cirque du Soleil társulata több mint 2 év után tér vissza Budapestre, hogy a magyar nézők is megismerhessék Varekait, egy vulkán tetején található elbűvölő erdő világát, amelyet hóbortos és elvarázsolt teremtmények laknak.

Utoljára 2 éve járt Magyarországon a társulatFotó: Bielik István - Origo

Varekai

"Egy vulkán tetején található erdő mélyén létezik egy különleges világ – egy világ, ahol bármi lehetséges. Ez a világ a Varekai" – olvasható a társulat közleményében.

"Az ég elenged egy fiatal magányos férfit, és elkezdődik a Varekai története. A varázslatos erdő árnyékában földet érve egy sokszínű világban találja magát, amely tele van fantasztikus teremtményekkel, és egy abszurd, ugyanakkor különleges élmény részesévé válik. Ezen a napon és ezen a lehetőségekkel teli helyen egy varázslat veszi kezdetét, amellyel újra felfedezheti az életet, és rácsodálkozhat a világ és az elme rejtélyeire."

A Varekai szó roma nyelven azt jelenti, "bárhová". Ez a Dominic Champagne által rendezett előadás tisztelettel adózik a nomád lelkek, a szellem és a hagyományos cirkuszművészet, valamint azok előtt, akik végtelen szenvedéllyel keresik az utat, ami elvezethet Varekaiba.