Mi kell hozzá?
Hogyan kell elkészíteni?
A kacsamelleket a bőrén beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd fekete teán megfüstöltjük.
Az almát meghámozzuk és a felét apró kockára a másik felét, pedig nagyobb darabokra vágjuk. Cukrot pirítunk, majd felöntjük fehérborral és belerakjuk a nagyobb darabokra vágott almát és kb. 25 percig pároljuk ízesítjük vaníliával majd pürésítjük és hozzá rakjuk az alma kockákat majd addig pároljuk bor és víz hozzáadásával amíg a pici alma kockák üvegessé válnak.
A füstölt kacsamelleket forró serpenyőben bőrével lefele elősütjük majd 180 fokos sütőben kb. 6-7 perc alatt készre sütjük. A mártáshoz az edénybe vajat forralunk, hozzá öntjük a húslevest és a sajtot majd a tejszínt és addig forraljuk amíg mártás sűrűségű nem lesz.
Tálalás:
A kacsamellet pihentetés után felszeleteljük, a tányérra rendezzük majd habzsák segítségével burgonyapürét nyomunk a tányérra, mellé öntjük a mártás, majd a karamellizált almát a mártásba és a hús mellé rakjuk. Gorgonzola mártást külön csészében is kínáljuk.
Zöld fűszerekkel és petrezselyem pestoval dekoráljuk.