SÜLT BANÁN - Taiwan Étterem, Budapest

Vágólapra másolva!
SÜLT BANÁN - Taiwan Étterem, Budapest
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

  • banán
    Forrás: Nagy Bence
  • liszt
  • burgonyakeményítő
  • sütőpor
  • olaj
  • víz
  • fahéjas cukor

Hogyan kell elkészíteni?

A burgonyakeményítőhöz és a sütőporhoz adjunk annyit vizet, hogy masszás állagot kapjunk. Miután csomómentesre dolgoztuk a keményítős sütőporos masszát, adjuk hozzá az olajat és dolgozzuk össze. Ujjnyi vastagságúra szeleteljük fel a banánt. Az olajat körülbelül 200 fokra melegítsük, majd miután megforgattuk a banánt a tésztában, tegyük a serpenyőbe. Az elkészült banánt szórjuk meg fahéjas cukorral. Ha flambírozni szeretnénk az elkészült édességet, locsoljuk meg egy kis narancslikőrrel és gyújtsuk meg és a lángokban forgassuk meg a banánokat.