Krumpli leves csicsókával, kolbásszal

Vágólapra másolva!
Krumpli leves csicsókával, kolbásszal
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

50 gr étolaj
60 gr vörös hagyma
150 gr burgonya
250 gr csicsóka
200 gr sárgarépa
200 gr petrezselyem gyökér
100 gr füstölt kolbász
50 gr füstölt szalonna
10 gr piros paprika
1 cs zeller zöld

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

Ennek a levesnek az a lényege, hogy nagyon kevés legyen benne a burgonya, inkább a zöldség és a csicsóka domináljon. Kevés füstölt szalonnát, és száraz kolbászt megpirítok. Ennek a zsírján pirítok apróra vágott vörös hagymát. Amikor megvan, ráteszem a kockára vágott zeller gumót, csicsókát, sárgarépát, és a burgonyát. Vágott zeller zöldet is adok hozzá. Megsózom. Megszórom piros paprikával. Felöntöm a vízzel. Puhulásig főzöm. Tálaláskor tejfölt, vagy joghurtot kínálok hozzá