Lencse saláta-grillezett sárgarépával és kapros dresszinggel

Vágólapra másolva!
Lencse saláta-grillezett sárgarépával és kapros dresszinggel
Vágólapra másolva!

Mi kell hozzá?

3 db kisebb sárgarépa

20 dkg lencse (nagy szemű, barna)

0.5 közepes db póréhagyma

1,2 dl olívaolaj

fél citrom leve

1 ek. mustár

1 gerezd fokhagyma

0.5 csokor kapor

joghurt

bors

Forrás: LifeTv

Hogyan kell elkészíteni?

1.Egy aprítóban elkeverjük az olívaolajat a citromlével, mustárral, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, kaporral és joghurttal.

2.Egy serpenyőben egy evőkanál olajon megdinszteljük a karikákra szeletelt póréhagymát.

3.Kivesszük a serpenyőből és a helyére tesszük a félbevágott sárgarépákat. Meglocsoljuk 2 ek. balzsamecettel és addig sütjük magasabb lángon, amíg karamellizálódnak.

4.A főtt lencsét összekeverjük a megdinsztelt póréhagymával, aztán rátesszük a karamellizált sárgarépákat és leöntjük a kapros dresszinggel.

Tipp: A sárgarépákat úgy vágjuk félbe, hogy egy kis szárkezdeményt is ott hagyunk. Ez egy plusz dekorációs elem a tálalásban.