Orvos szeretne lenni a Föld "első" újinfluenzás betege

Vágólapra másolva!
Ma már egészséges Edgar Hernández, az a mexikói kisfiú, akiről azt tartották, hogy ő betegedett meg először az újtípusú influenzában.
Vágólapra másolva!

Az akkor ötéves Edgar szervezetét egy évvel ezelőtt támadta meg a veszélyes kórt, amely később csaknem 1200 honfitársa halálát okozta. A kisfiút tekintették az első embernek, akit megfertőzött H1N1. A feltételezés azonban tévesnek bizonyult, ugyanis a vírus korábban már többeket megbetegített Mexikóban és az Egyesült Államokban.


Ennek ellenére továbbra is Edgar a rettegést kiváltó világjárvány jelképe, olyannyira, hogy falujában, La Gloriában emlékművet is állítottak tiszteletére.


Ő azonban nem örül a hirtelen jött "népszerűségnek", már csak azért sem, mert iskolatársai csúfolják. "Azt mondják, hogy még mindig beteg vagyok"' - panaszkodik.


Édesanyja szerint orvos szeretne lenni, hogy beteg gyerekeket gyógyíthasson.


A mexikói gazdaságnak sokkal több idejébe fog kerülni, hogy talpra álljon, mint a kis Edgarnak. A járvány ugyanis 2,3 milliárd dollár veszteséget okozott a latin-amerikai országnak.


"Ma már ellenőrzés alatt tartjuk a H1N1-et" - állítja a mexikói egészségügyi miniszter, José Angel Córdova. Szakértők szerint azonban még korai lenne ölbe tett kézzel ülni.