Vágólapra másolva!
Betegen az ember sok mindent elhisz, amit egészségesen szemfényvesztésnek tartott, mert bármit képes megtenni a gyógyulás érdekében. Most eldöntheted, miről forgasson a Life magazin stábja. Jövő heti vezető témánk az alternatív, extrém vagy éppen különös gyógyászati módszerek lesznek. Kipróbáljuk, leteszteljük és kiderítjük, hogy hatásosak-e, csak szavazz, mit látnál szívesen adásunkban.http://videa.hu/flvplayer.swf?v=5i9BRfPGqIed1eLI
Vágólapra másolva!

Te miben hiszel?

Természetgyógyászat:

A hagyományos orvoslással ellentétben a természetgyógyászatban nem használnak kémiai eredetű anyagokat: csak gyógynövényeket, fül- és testgyertyákat, masszázsokat, tornákat, légzéstechnikákat.


Homeopátia:

Alapelve, hogy a beteg azt a gyógyszeranyagot kapja homeopátiás hígításban, ami hígítatlanul adva az egészséges emberben kiváltja a beteg panaszaihoz hasonló tüneteket, így célzottan aktiválhatók a szervezet saját védekező erői a betegségekkel szemben.


Kínai orvoslás:


Alapja, hogy a Chi, az életenergia szabadon áramolhasson a meridiánokban, mert ha ez nem valósul meg, a blokk helyén hiány vagy többlet alakul ki. Az energiacsatornákon helyezkednek el az akupunktúrás pontok. Ezeken a pontokon segítik a megfelelő áramlás helyreállítását az akupunktúrával és az akupresszúrával. A megfelelő energiaellátást segítik a masszázsok, és a mozgásformák (Chi Kung, Taichi) is.

Öngyógyítás:

Az öngyógyítók aki
makacsul hisznek a gondolat erejében, nézeteik szerint az emberek a betegségeket önmaguknak okozzák, így a gyógyulásért is saját magukat teszik felelőssé. Gyógyszereket nem vesznek magukhoz, helyette viszont sokat meditálnak, sokan pedig az agykontrollra esküsznek.

Hagyományos orvoslás:

A randomizált, prospektív, nagy mintán történő kutatási eredményeken alapuló orvostudomány, mely főként a fizikai tünetekre, kevésbé a lelki tényezőkre koncentrál. Elsősorban hosszú kutatások során megszületett gyógyszerekkel történik az orvoslás.



http://mkod.hu/test/voting/?id=192

Nézd meg mit gondoltok Ti az alternatív gyógyászatról!