Harmonikus párkapcsolat a konyhában: spárgás pulykamell

Vágólapra másolva!
Egyszerű, gyors, pulykás, fogyókúrás. Mi kell még? 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 4 nagy szelet pulykamell, 60 dkg zöld spárga, 2 db narancs, csipetnyi őrölt szerecsendió, darált bors, kakukkfű, fél pohár natúr joghurt, 4 evőkanál olívaolaj.

Tárkonyos répapüréhez: 1.5 kg sárgarépa, 1 evőkanál vaj, 1 teáskanál szárított tárkony, só.

A pulykaszeleket klopfoljuk ki, majd daráljunk rá borsot, sózzuk, szórjuk meg enyhén kakukkfűvel, reszeljünk rá a narancsok héjából, majd kenjük meg vékonyan a natúr joghurttal.


A megtisztított spárgákat dobjuk forrásban lévő sós vízbe, és főzzük két percen keresztül. Ha elkészült azonnal szedjük át és hideg vízzel telet edénybe. Ha lehűlt szűrjük le, és csepegtessük le alaposan.

Tegyünk egy kötegnyit a megfőzött spárgákból a pulykaszeletek közepére, göngyöljük fel, majd tetejére a narancsszeletekből. Tegyük egymás mellé és hőálló sütőedénybe, tetejét kissé csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk borsot, és hintsük meg kakukkfűvel. Tegyük forró sütőbe, ahol 160-170 fokon 20-25 percig sütjük.

Ha elkészült, vágjuk a tekercseket három darabba, tálaljuk nagy tányérokra, köretnek tárkonyos sárgarépapürét kínáljunk hozzá.
A körethez hámozzunk meg 1.5 kg sárgarépát, vágjuk karikákra, majd sós vízben főzzük puhára. Ha elkészült szűrjük le a főzőlevétől, tegyünk rá a vajat, szórjuk meg tárkonnyal, és kézi mixer segítségével pürésítsük.


Forrás: [origo]


Egy adag energiaértéke körettel együtt 403 Kcal.