A leggyorsabb fogszabályzás csak hat hétig tart

Vágólapra másolva!
Gyermekkorban akár még bájos is lehet a fogszabályzót megvillantó mosoly, felnőttként azonban már nehezen viseli az ember a szájából kikandikáló drótokat. Léteznek persze esztétikusabb megoldások is, de ezeknek az ára is jóval magasabb. Egy új módszer már hetek alatt eredményt hoz, az eddigiekhez képest kevesebb fájdalom és kellemetlenség árán.
Vágólapra másolva!

A DAD, magyarul Gyors Fogszabályzásnak keresztelt módszer a korábbi 1-2 év helyett, 6-12 hét alatt rendezi a szabálytalanul álló elülső fogak helyzetét. A szerkezetet napi 20-22 órán kell viselni - ebből következik, hogy egyébként kivehető, tehát például evés vagy fogmosás idejére megszabadulhatunk tőle.

A gyors fogszabályozó átlátszó műanyag szerkezet, mely könnyen felhelyezhető az elülső négy fogra. "Az egyik legnagyobb különbség a hagyományos fogszabályozó eszközhöz képest - mondta el kérdésünkre Dr. Losonczy Levente - hogy míg az a felhelyezés után egy darabig fájdalmasan feszíti a fogakat, a gyors fogszabályozó folyamatosan enyhe nyomást fejt ki. Utánállítást persze ez az eszköz is igényel, 2-3 hetente."

A módszer nem minden esetben alkalmazható, de ha csak a front fogak szorulnak korrekcióra, tökéletes eredményt hoz, akár előre- vagy befelé álló, illetve elfordult, torlódó fogaknál. A kezelés befejeztével azonban még szükséges rögzítőt vagy éjszakai sínt viselni.